1. 26.
    +4
    @31 bu yazıyı td'de okudum daha konuşmayın bunun üstüne

    karşıyaka maçıyla ilgili maça gelmeyen bi ton adam caz yapmış.. onlar da okur diye yazıyorum. artık galatasaray tribününü daha yakından takip etmek de isteyebilirler zaten.

    burda yazıldığı gibi 20-30 kişi değillerdi, fotoğraf yanıltıcı, zamanlaması farklı çekilmiş bi foto..

    karşıyakalılar kafadan 80-100 arası vardı ve tribüne girdiklerinde deplasman tribününün en aşağısındaki demirlere kadar inip "gel, gel, gel" çektiler bizim tribüne doğru.

    o anda zaten çok az olan güvenliğe ve tayfalarının orda olmayışına falan bakmadan bu gereksiz cesareti sergileyerek çoktan az sonra başlarına gelecek olanı hak etmişlerdi..

    başta şeref tribününün ordan bi 15-20 kişi ksk tribününe doğru hareketlendi; onlar da o 15-20 kişilik grubu görünce yine gelin gelin şekli atar gider yaptılar.

    arkasından bir gürültü.. sağlı sollu bizim tribünden tahminen 500 kişi falan ksk tribününe koşturdu. güvenlikler o kadar azdı ki bırak engellemeyi arada yalan oldular.

    karşıyakalıların bir kısmını yayın odasına sığınırken, kadınları oturmuş ağlarken, bir kısmını da onuruyla harbi harbi 3-5 kişiye karşı savaşırken gördüm. o insanlara harbiden helal olsun. onları orada bu durumda bırakıp da maç sırasında td'den gider yapan, şöyle yumruk atmış böyle gelirsiniz şöyle gelemezsiniz diyen karşıyakalılara da yazıklar olsun.. insan utanır, utancından "suç bizim" derdi de çocukça konuşmazdı en azından.

    karşıyaka çarşı keşke bugün karşımızda olsaydı.. esip gürleyip sonra bolu'ya gideceklerdiyse de bari kendi kardeşlerini galatasaray tribününün kucağına atmasalardı.. burda suçlu kimse değil karşıyaka tribünüdür.

    ama şöyle bir şey söyleyeyim; bugünkü galatasaray tribününün karşısında o 80-100 kişi değil deplasman tribününün tamamı da olsaydı sonuç aynı olurdu. yalnızca daha fazla yaralı olurdu. bizim tribün epey bilenmiş.. çoğu karşıyakalıyı bizim çocukların elinden sebahattin abi ve sucu aldı, öyle diyeyim.

    yaklaşık 1 saat kadar çevik kuvvet'in arkasından parmak ucunda kafalarını uzatarak salonu izlediler.. deplasman tribününe giremediler, girme ihtimalleri de yoktu.

    bence böyle olmasa daha iyi olurdu. mevzu olacaktıysa da keşke dedikleri gibi full tribün gelmiş olsalardı da öyle olsaydı.. ama burda hala net başında yazıp da "karagümrük'ten çıktı bi tayfa geliyor, görün bakın şimdi n'olcak?" diyenleri gördükçe "iyi oldu" demekten de kendimi alamıyorum.

    koridorda bi süre olaylar devam etti uni ve bh ksklıların üstüne epey torpil attı.. bunlar güzeldi, makara oldu.

    sonuç olarak galatasaray tribünü bugün net üstünden konuşan, yok yere caz yapanları biraz susmaları konusunda uyarmış oldu. ama olan -2 kişi tarafından tutulmasına rağmen sürünerek sahaya inmeye çalışan- karşıyakalı savaşçı arkadaşa ve onun gibi delikanlı birçok kişiye oldu.

    ibb maçında nasıl tribün yaptık bilemiyorum.. onu da doğudakiler ya da tv başından izlemiş olanlar yorumlarsa öğrenmiş oluruz.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster