1. 801.
    +13 -1
    Asma katta sekiz-onkişilik bi grup muhabbet ediyodu. Onlarlada el sıkıştım ‘bayramıgız mübarek bulsun’ dedim ve devam ettim. zafer bayramı olduğu için turuncu-siyah kurdaleler vardı evin her yerinde. Rusyada 9 mayısta her araba sileceklere veya yan aynaya turuncu-siyah kurdela asar. Kutluyoruz bizde bu vatanın evladıyız uyanık ol hesabı. Neyse, devam ettim koridorun sonlarına doğru insanlar bitti sadece sağlı sollu oda kapıları vardı. Kapalı kapılar ardında neler dönüyo düşüncesi hep beni cezbeder ama daha yeni başladık bişey yoktur dedim koridorun sonundaki pencerenin pervazına oturup bi black yaktım.
    Ay ışığı, yıldızlar, hafif esen mayıs rüzgarı, şehrin akşam gürültüsü ve ışıkların volga nehrinin üzerinde dansı. Sağ elimde black, sol elimde martini. içinde yeşil zeytini de var tabi. Bu olaya da her zaman tavımdır.
    -ne alırsınız?
    -buzlu martini lütfen. içine yeşil zeytin ve limon kabuğu da atın hahahayy
    şeklinde yavşak bi gülümseme atarak gittiğim her ortamda martini den başka bişey içtiğim nadirdir. Martini dışında bi de vodka-myto severim bunu da söylemiştim naneli vodka dır kendileri ve içimi kolaydır, alkol gibi kokmaz ama yayla çorbası sanıp içmeyin sonuçta vodkadan hazırlanıyo çarpılırsınız.
    Kültür olsun birazda martini den bahsedelim, şimdi bu bi italyan içkisi ve cinle hazırlanıyo. Ana vatanı torinodur genelde Amerikan içkisi diye bilinir ama yanlış. James bond un popüler içkisi. içimi kolay, çabuk sarhoş etmeyen, ağızda hoş tat bırakan bir alkol. Alkol oranıda yüksek olmadığından viski gibi direk yutmanıza gerek yok ağzınızda gezdirebilirsiniz. Martini için derlerki ‘martini kadındaki meme gibidir, biri az üçü fazla’ . bişeye daha deyinmek istiyorum gelen pm leri okudum millet sigarasını değiştirmiş artık herkes cpt. black içiyo. Bundan sonra da martini satışları patlarsa şaşırmayın.
    ···
   tümünü göster