1. 1.
    +3
    5 Nisan 1994...

    Grunge Rock'ın kurucu gruplarından Nirvana'nın efsanevi solisti Kurt Cobain'in ölümünün üzerinden tam 19 yıl geçti. 19 yıl önce 5 Nisan'da, Cobain'in gölgesini hisseden ne varsa kökünden sarsıldı.

    1980'lerin son yıllarında kendini var eden ve dünyanın alternatif dehlizlerinde popülarite kazanan Grunge Rock; en büyük kaybını, 19 yıl önce bugün yaşadı hiç kuşkusuz. Çünkü Kurt Cobain'siz bir Nirvana'nın yoluna devam edemeyeceğini düşünen grubun diğer üyeleri, Nirvana'yı feshettiklerini duyuracaklardı ki; bu doğru bir tespitti.

    Grunge Rock; kurucu grubunu, kurucu lideriyle birlikte 19 yıl önce bugün toprağa gömdü.

    Kurt; tüfeğini çenesine dayayıp tetiğe bastığında sadece 27 yaşındaydı. Ama yine de bir nesil onunla yetişti. Hatta en az bir nesil. Solisti olduğu Nirvana, sadece beş yıl faal olarak müzik üretebilmesine ve yalnızca üç stüdyo albümü yayımlayabilmesine rağmen hiç unutulmadı. Albümleri hep "En iyi rock albümleri"nden sayıldı.

    Hayat; hem Kurt Cobain için, hem de Nirvana için 1994'te çakıldı kaldı. Bir taşın suyun dibine gömülmesi değildi bu çakılma. Sanki en ağır kütleli kaya parçasının dahi suyun kaldırma gücünün sınırlarını zorlayıp da hala dibi görmemesi gibiydi bu. Hiç eskimeden, hiç yıpranmadan ve hiç dibe oturmadan yüzmeye devam etti; geçen 18 yıl boyunca, O'nun halet-i ruhiyesi. Öyle ki; şarkılarındaki ses hiç yaşlanmadı. Muhtelif pub'ların duvarlarındaki portreleri, t-shirt baskılarındaki fotoğrafları hep gençliğine ait kaldı. Belki de bu nedenle, Grunge Rock; 1990'ların müziği olarak kabul gördü.

    20'li yaşlarda bir kahraman olmak zordu.

    20'li yaşlarda bir kahraman olmak için belki de ölmek gerekiyordu.

    Ve öyle de oldu.

    Rahat uyu Grunge Rock'ın kahramanı.
    ···
   tümünü göster