1. 1.
    +18 -2
    Und drittens ... und drittens wollen wir unsere ganze Arbeit leiten lassen von einer Erkenntnis, von einer Überzeugung: Glaube niemals an fremde Hilfe, niemals an Hilfe, die außerhalb unserer eigenen Nation, unseres eigenen Volkes liegt! In uns selbst allein liegt die Zukunft des deutschen Volkes.
    Wenn wir selbst dieses deutsche Volk emporführen durch eigene Arbeit, durch eigenen Fleiß, eigene Entschlossenheit, eigenen Trotz, eigene Beharrlichkeit, dann werden wir wieder emporsteigen, genau wie die Väter einst auch Deutschland nicht geschenkt erhielten, sondern selbst sich schaffen mussten.

    Çeviri:
    Ve üçüncü olarak… üçüncü olarak bizler tüm çalışmalarımızın tek bir hüküm ve inanç ışığında yürütmek istiyoruz: Hiçbir zaman dış-yabancı yardıma inanmayın; kendi milletimizin ve kendi halkımızın dışından gelen hiçbir yardıma! Alman halkının geleceği yalnızca kendi içimizde yatıyor!
    Eğer biz bu Alman halkını kendi emeği, kendi çalışkanlığı, kendi kararlılığı, kendi dik duruşu, kendi azimi ile yönetirsek, ancak o zaman tekrar ayağa kalkarız; aynen Almanya’yı bir yerlerden hediye alarak değil, kendi başlarına meydana getiren babalarımız(atalarımız anlamıda) gibi!
    ···
   tümünü göster