1. 26.
    +5 -1
    1. o ultrason multrason ayağı çektiğin hikaye hiç de açık anlatılmıyor.

    2. dünyanın geoit şekli hakkında tek bir şey demiyor. önünde kitap var git adamakıllı oku. böyle bilimsel şeyleri destekliyormuş ayağı yapmak yeni moda. madem tanrı kelamı, biliyorsa tam bilecek dıbına koyim, açıkça söyleyecek.

    3. kutuplardan bahsetmiyor bile. sence tanrının kutuplardan haberi mi yok?

    4. verilen büyüklük ve benzerlik örnekleri hep arap dünyasından örnekler, hurma kadar, deve bilmem nesi büyüklüğü, çölde bilmem ne gibi örnekler var. yani öyle her topluma falan hitap etmiyor. çok çok eski dönemler olduğunu düşünürsek örneğin iskandinavyadaki bir adama hitap etmiyor zira adam çöl ne onu bilmiyor amk.

    5. miras hukuku. eğer buna inanıyorsan zaten kendini şartlamışsındır, hiç öyle araştırarak müslüman oldum ayağına yatmana gerek yok. konu hakkındaki tüm fikirleri oku. düzeltmeler var, daha doğrusu eklemeler var. günümüzde müslümanlar bunları gösterip "doğru la işte" diyor. be amk cahilleri, tanrı sözümona herşeyi anlattığı, herşeye hikmet barındıran kitabında 'ekgib' yapar mı? söz konusu olay ekgib de değil fazla hatta.

    6. sözümona kadın-erkek eşitliği. arap toplumu için ileriye gidiş olabilir. ama öncesinde de çok bir gibim olmadığı ortada. eşi haticeye bakabilirsin. islam eşitlik sağlamadığı gibi kölelik gibi düzeltilmesi gereken bir numaralı şeyi düzeltmemiştir. kimse gelip de eşitliği öğretiyor falan demesin, ikiyüzlülüğünü giberim.

    ve ayrıca, arap toplumunun aşağılığını düzeltmeye yaramış olabilir. fakat türklerin kültürü zaten onlardan ileriydi. bu sebepten ilerlemek için kurana ihtiyaç duymadığımız gibi, gerilememizi ve sosyal ilişkilerin bozulmasını da sağlamıştır. bir din, bir toplumu ileriye zütürür, düzeltir. bozmaz. daha kötü hale getirmez.

    herkes inanmakta özgürdür. herkes cahil kalmakta da özgürdür. ama özgürlük, insanı böyle şeylerde yükseltmez. bile bile, göre göre kendini şartlayıp geniş düşünemeyen birisi başkasına müdahale etmedikten sonra inanabilir, ama ne saygısızlık, ne manipülasyon ne başka bir şey yapabilir. öyle ateistleri bugda bırakıyorum diye şov yapmaya kalkarsan, çelişkileri yalanları yeniden okutur dıbına koyarım.

    "ikra"
    ···
   tümünü göster