1. 26.
    +3 -1
    moğol halkının türk sayılmamasının nedenini anlatıyorum:

    türkler semerkand ve buhara gibi ticaret yollarını üzerinde bulunduran (ipek-baharat yolları) çok zengin şehirlere sahipti. o zaman zarfında malesef kapı komşumuz ise kuteybe yönetiminde ki arap devleti olan emevi devletiydi. kuteybe nin daha ilk başlardan beridir semerkand ve buhara illerinin zenginliğinde gözü vardı. 4 halifeden birisi olan hz osman ın bir vaizinde "tevbe suresi 5. ayet" den bahsedip arapları islamiyet için cihad etmeye teşivikiyle, kuteybe bin müslim denilen huur cocugu semerkand ve buhara kentlerine saldırı düzenlemek için plan yapmaya başladı. kuteybe denilen köpek soyu kuran ın tevbe suresi 5. ayetini bahane ederek emevi ordusunu zengin türk devletleri olan semerkand ve buharayı talan etmek için cihad adı altında emevi ordusunu topladı. o dönemlerde semerkand ve buharayı kibac hatun denilen birisi yönetiyordu. eski türk devletlerinde hükumdar savaştayken ülkeyi kadınları yönetirdi. semerkand ve buhara göktürk devletinin batı kanadıydı ve o dönemlerde göktürk devleti zayıftı buna ek olarak savaş içindeydi. semerkand ve buhara hükumdarı savaşta olduğu için kibac hatun yönetiyordu.

    emevi devleti hükumdarı kuteybe semerkand ve buhara da islamiyeti yaymak adına savaşacağını önceden kibac hatun a bir mektupla haber etmişti. kibac hatun mektubu aldıktan sonra göktürk devletinin durumunu ve kocasının da şehirde olmadığını göz önüne alarak kuteybe köpeğine karşı mektupla savunma yapmayacaklarını bildirdi. bundan cesaret alan kuteybe ise 100 bin i aşkın bir ordu ile semerkand ve buhara kentlerine girdi. kibac hatun un sözünü tutup türklerin direniş göstermemesine rağmen kuteybe şerefsizi malesef semerkand ve buharayı talan etti. binlerce türk kızı cariye olarak alındı. erkeklerin işe yarayanları köle olarak alındı, kötü olanları ise şehirlerden kovuldu. talan ve kadınların cariye yapılmasına karşı ayaklanan türk gençleri ise semerkand da 150 bin sayısını aşkın, buhara da ise 30 bin civarında olmak üzere yaklaşık 9 km lik bir yol kenarında olan ağaçlara asıldı.. tarihin en kanlı olan bu iki katlidıbının ismi talkan ve curcan katliamı olarak geçer. bu bilgilerin hiçbiri okulda öğretilen tarih kitaplarında yazmaz. bize anlatılan talas savaşıyla kabileler halinde müslüman olma hikayeside külliyen yalandır. zaten aklı olan kendisine sorar. ulan hangi din "seve seve" kabul edilir? düşünsenize islamiyetin ilk çıkış yeri arabistan olmasına rağmen kendi halkarlının içinde bile 10 a yakın savaş oldu. bize anlatılan dümen ise talas savaşıyla arap halkıyla kaynaşmışız, yok efendim islamiyet şamanizme çok yakınmışmışta.. biz de seve seve kabul etmişiz.. o zaman ben de peygamberliğimi ilan ediyorum herkes beni güzellikle kabul etsin. madem islamiyet bu kadar seve seve yayılıyorduda neden 1500 yıldır yalnızca 1 milyar müslüman sayısına ulaşılabildi? neden hala müslümanlar islamiyet yüzünden birbirini parçalıyor? çok fena gibildiniz beyler. söylediklerime inanmayan google amcadan binlerce kaynak bulabilir.

    şimdi moğolların türk sayılmamasının nedeni **: talkan ve curcan katliamlarının intikdıbını dünyanın gelmiş geçmiş en büyük hükumdarı 1162 ejder yılında doğmuş olan cengiz han almıştır. emevilerin anasını giben cengiz han dır. ordusu yine türk ordusudur. katliamda misliyle alınmıştır. emevilerin islam kütüphaneleri yakılmıştır. buna razı olamayan şimdi ki sözde zütten düşme ümmetci türk tarihcileri cengiz han ı bize türk düşmanı olarak gösterirler. dayanak olarakta ilhanlı devletinin türkler üzerine yaptığı seferleri gösterirler. bu görüşe bakarak türkler de türk devletirini yıktığına göre türkler de türk değildir demek lazımdır.. malesef şuan orta asya türkçesini anlayamamızın birinci sebebi islamiyetle dilimize giren arapca ve farsca kelimelerdir. buna çanak tutan ise karahanlılar, selçuklular ve en beteri osmanlılardır. osmanlı devleti döneminde kullanılan osmanlı türkçesi %55 arapça, %30 farsça geriye kalan yüzdeyi ise öz türkçe ve diğer diller oluşturmaktadır. osmanlı ile türkistan coğrafyasıyla bağlantı hem de dil iletişimi kopmuştur.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster