1. 51.
    +1
    "onu peygamberin kendisi uydurdu" diyorlar, öyle mi? hayır; o, senden önce peygamber gönderilmemiş olan bir milleti uyarman için sana rabbinden gelen bir gerçektir. belki artık doğru yolu bulurlar.

    bu ayetı anlamak ıcın ıbrahım peygamberın hayatını da bılmek gerekır. ıbrahım peygamberın ıkı oglu vardır ısmaıl ve ıshak araplar ve dolayısıyla peygamberımız ısmaılın soyundan yahudıler ıshakın soyundan gelır. hz ısa ve hz musa ıshakın soyundandır.

    ordakı peygamber gonderılmemıs mıllet kelımesı arapları kasteder hz muhafazide kadar peygamberler hep yahudılere geldı yahudılık bır ırktır dın degıldır. hatta yahudılerın hz muhafazide ıman etmemelerının sebebı kendı ırklarına mensup olmaması ve arap kavmınden gelmesıdır. yanı araplara hz muhammet gelene kadar peygamber gelmemıs olması sebebıyle oyle bı ayet ınmıstır. mıllet kelımesını dunya halkı oalrak algılamayın bu bır.

    2. olarak da kuranın mealınden okuyarak bazı cıkarımlar yapmak ıcın uzmanlık gerekır hadıslerı tarıhı olayları net olarak bılmek gerekır sonra bole sacma sapan seyler cıkarırsınız hem kendınızı hemde sıze ınanan garıbanları yakarsınız ayıptır gunahtır
    ···
   tümünü göster