1. 1.
    +1 -1
    en başa yazılan edit: sakın p90ı deneme. resimler filan hep yalan. satış yapmak için reklam ajanslarından buluyorlar. benim pek çok arkadaşım salona para vermiycem, evde yapcam dedi. işe yaramayınca 2. kez deneyenler oldu. hiç bir işe yaramıyor. hepsi şimdi bizim salonda

    @1 panpa 2 yıllık bodyciyim ve sana şunu söyliyim. evde sittin sene vücut yapamazsın. istersen zütünü yırt yinede olmaz.

    bir spor salonuna kaydol ve ordaki programı uygul. zaten body salonlarında program dışına çıkmak yasak. program tüm vücut kaslarını çalıştırıyor. bacak, ters kol,ön kol, kanat, baklava, adonis, sırt, göğüs, omuz vs...

    evde dumbell var ben yaparım diyenlerden isen başlamadan bırak bu işi. boşa heveslenme. evdeki 2 dumbelle bir gib yapamazsın. salonda 50 çeşit dumbell hareketi yapılıyor. hepsi farklı kilolarla.

    fitnes değil body salonuna kaydol. fitnes 150tl, body 40-60tl arası.

    ayrıca zayıfsan karbonhidrat tozu kullan. sakın amino yada multivitamin kullanma. ben kullandım hiç bir yararları yok. aminonun yararı var ama çok çok az.

    eğer normal kilodaysan (boyundan 10kg düşük. mesela boy: 1,78 ise kilo 68 olmalı, 66-7 0arası olur işte) kaliteli markalardan bir protein tozu kullan. kalitesizlere boşa para verme ucuz diye. ucuz olanın etkisi yok.

    şişkoysan ağırlıklara çok zaman harcama. normal progrdıbını yap ve onun dulında 1saat cardio yap. bigiblet + koşu bandı yani.
    ayrıca l-carnitine kullan. bu spor yaparken yağları daha çok yakmaya yarar. spor dediğim cardio oluyor. ağırlık akldırırken bir iskine yaramaz. olduğun yerde otururken sakın içme. vücuduna zarar verir. sadece cardio yapacağın zaman kullan.

    fazla kilo kaldırcam diye hareketten çalma. biraz kilo azaltıp tam yap hareketi. spora başlamadan önce meyve suyu yada komposto filan iş. çikolata şeker filan yeme enerji verir diye. onlar sindirilip kana karışana kadar idman bitiyor zaten.

    her zaman uykunu al. yoksa spor yaparken hep esnersin yaptığın antremandan bir tak anlamazsın.

    haftada en az 4 gün git. aşası kurtarmaz. 6 güne kadar yolu varç gelme diyenleri dinleme ben çok denedim. 6 gün gidersen daha iyi.
    ···
   tümünü göster