1. 26.
    +5
    panpa haklısın da bu gaza getirici sözler bizi bir süreliğine düzene sokucak, sonra bıkıcaz başaramayacağımıza inanıcaz bırakıcaz.
    bizim düzensiz bir düzenimiz var ve gerçek düzen bize hiç çekici gelmiyor bize bunlardan bahset, basit bir örnek;

    Bir sabah okula her zaman geç kalan öğrenci yine geç kalıyor. Tahtada bir soru.
    Öğretmen bütün verdiği ödevleri tahtaya soru olarak yazdığı içinde öğrenci bu soruyu ödev sanarak bir kağıda yazıyor ve sırasına geçiyor.Eve gidiyor.Ödev aklına geliyor ve sorunun önüne geçiyor. Soruya yaklaşık 1-2 saatini veriyor ama yapamıyor en iyisi ben bu ödevi yarın sağlam kafayla yapayım diyor ve oyun oynamaya gidiyor. Ertesi gün geliyor oturuyor başlıyor soruyu çözmeye.Tam 3 saatin sonunda soruyu çözüyor ve temiz bir kağıda geçiriyor.
    Ertesi gün okula yine geç kalıyor.Öğretmen masasının üstünde ödevler var. Sınıfın kuralı öğretmen gelmeden önce masaya koyuluyor.Öğrenci sırasına doğru giderken kağıdı masaya bırakıyor. Aradan 2 hafta geçiyor ve öğretmen öğrencinin yanına geliyor.Öğrenci korkuyor acaba ödevi yanlış mı yaptım diye.Ama bu korku boşuna.Öğretmen öğrenciye sarılıyor ve ekliyor:
    -Oğlum sen nasıl yaptın bu soruları
    Öğrenci:
    -Ödev verdiniz bende yaptım
    Öğretmen:
    -Olum Bu Sorular Dünyada gelmiş geçmiş hiç bir bilimaddıbının cözemediği sorular sen bunları nasıl cözdün...
    Öğrenci:
    -Ben bunları ödev biliyordum cok calıstım yaptım...
    Bu hikaye başından geçen adam dünyanın en ünlü matematikçisi oluyor ve giuness rekorlar kitabına girmeyi hak kazanıyor...

    Ama öğrenci sınıfa 5 dk daha önce gelip bu sorunun dünyanın en zor sorusunun olduğunu bilseydi bu soru için en fazla yarım saat uğraşıp bırakıcaktı ve bu ünü kazanamıyacaktı...

    Not: Olay George Dantzig in başından geçmiştir. 2005 ölmüştür.
    ···
   tümünü göster