1. 1.
    +6 -1
    Öncelikle protein tozunun içinde hormon yoktur! Bazen haberlerde orda burda gördüğümüz şunu kullandı şu oldu tarzında şeylere inanmayınız. Protein tozları ve takviye besinler size zarar vermez…

    Supplementlerin ilk kullanımı ikinci, hatta birinci dünya savaşına kadar uzanır. ilk üretenlerin Almanlar olduğu söylenir. Asker cephededir. Cepheler yerleşim yerlerine uzaktır, yiyecek sevkiyatı zordur. Asker için yiyecek hem onun en temel besin ihtiyacını karşılayabilmeli hem de kolay taşınabilir olmalıdır. Asker cephede, bizim pazardan aldığımız gibi torbalar dolusu yiyecek taşıyamaz. Küçük, hafif ve etkili olmalıdır. Öyleyse vücuda en faydalı besinler alınıp sıkıştırılmalı, faydasız veya az oranda faydalı kısımlar atılmalıdır. Bu şekilde supplementler ilk olarak cephedeki askerler için üretilir. Günümüzde de NASA tarafından, uzaydaki astronotlar için gerekli besin ihtiyacını karşılayacak, az yer kaplayan ama etkili ve aylarca uzayda kalacak olan astronotların ihtiyacını karşılayacak özel besinler üretilip kullanılmaktadır.


    1- Protein tozu gerekli midir?

    Şimdi protein tozu kullanımı şu açıdan gereklidir. Günlük protein ihtiyacınız çok fazla ise -ki bu kiloyla orantılanmıştır. Gün içinde alacağınız proteini yiyeceklerden almanız biraz zorlasacaktır. O yüzden yiyeceklerden aldıgınız proteını hesaplayıp gerıye kalanınıda proteın tozlarından almanız mantıklı olacaktır. Örneğin Creatin günlük 5 gram Creatin almanız için günde tam 5 kg kırmızı et yemeniz gerekir. Peki kim 5 kg kırmızı et yiyebilirki ? Hadi yediniz kolestrolünüz tavan yapar ve cebinizede maddi anlamda zarar sağlar.. O yüzden protein tozları supplementler gereklidir. Ayrıca iş hayatınız çok yogundur yemek yıyecek zamanınız olmuyordur. 1 protein shake yapıp yanınızda tasımanız sızın ıcın cok kolaylık saglıyacagına emın olabılırsınız…


    Şimdi hala dersenizki ben gereklı proteını yıyeceklerden alıyorum. işte burda şu olay devreye gırıyor. antremandan once ve sonra sıvı proteın alarak kana karısmasını hızlandırıyoruz. Antremandan sonra aldıgımız proteın bızım ısımıze cok yarıyor. Antremandan sonra direk yemek yiyemeyiz. Antremandan 1 – 1.5 saat once yemek antremandan sonra 1 proteın shake ardından 40 dk 1 saat sonrada yemek tuketmelıyız.


    2- Protein tozları saglıklı mı?

    iŞTE BURAYI IYI OKUMANIZI ŞiDDETLE TAVSIYE EDIYORUM. ileri seviye vücut geliştirmeciler yani bu dergilerde gördugumuz iri yarı 100 kıloluk kas yıgını insanların elındekı proteın shakeleri vs * ınsanlarda sanıyorkı proteın tozu içti öyle oldu, öyle bir olay yok. Steroid kullanılmadan o seviyeye gelınmesı ımkansız. O yüzden proteın tozu ıcmekten korkmayın sız onlar kadar ırı olamassınız…


    Protein tozunu kas yaparmı gelısırmıyım dıye degılde bu urun saglıklımı ve benım vucuduma yararı nedır dıye soru sormalısınız….


    3- Ne kadar protein almam gerek?

    Normal spor yapmayan ınsanların kilo başına 0.8 gram almaları gerek. Sporcular için ise bu olay daldan dala degısım gösterırken ortalama kılo basına 1.5 – 2 gram proteın demektır. Tabi bunların kalıtelı proteın olmasına dıkkat etmekte yarar var. Kalıtelı proteınler nedır pekı ? yumurta tavuk kırmızı et balık urunlerı ornek verılebılır. Ayrıca sadece proteın tozu ıcılmez . Proteın tozu gunluk yemeklerden aldıgımız proteınlerın gerı kalan bolumunu kapatmak ıcın alınır.


    4- Ne tür protein almalıyım?

    Whey protein: Antremandan önce ve sonra alınan hızla kana karışan ve hızlı sindirilen protein.

    Caseın proteın: Bu protein genelde geceleri alınır yada gün içinde hic ama hic vaktiniz olmassa gün içindede alabilirsiniz. Caseın proteın yavaş salınımlı proteın oldugundan gun ıcınde vucudunuzu besleyecektır.

    isole whey proteın: Bu proteın cesıdıde genelde dıyet proteın dedıgımız proteın seker ve karbonhdrat yag oranları sıfıra yakındır.

    Kısaca; Protein tozu ve supplementler uygun ve düzenli bir şekilde kullanıldığı sürece size yarar sağlayacaktır.

    Bilin istedim.
    alıntıdır gibikler merak edenler okusun.
    özet geçiyorum: protein tozlarının zararı yoktur !
    ···
   tümünü göster