1. 51.
    -1
    ziyaret etmek isteyenler: http://pripyat.com/ gibi muhteşem bir community'nin kurduğu http://www.chernobylzone.com.ua/ sitesini kullanarak hemen şu an 105 dolara bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. bu paranın içinde çernobilde (reaktör olan değil, village olan) yemek de dahil.

    yatarım lan ben orda, her köşede fotorğaf çekerim diyenler: giberler olm hepimizi giberler diyorum önce. ardından ekliyorum, 30 kilometrelik exclusion-zone'un her yerinde gözetleme kuleleri, her giriş yapılabilen yerde de muhafızlar var fakat size bir iyilik yapayım. buyurun:

    http://chornobyl.in.ua/â€...t/uploads/stalker-map.jpg
    http://chornobyl.in.ua/â€...oads/map-stalker-game.jpg
    http://chornobyl.in.ua/â€...er-chernobyl-zone-map.jpg

    bu haritaların bazıları stalker oyuncuları tarafından hazırlanmış. exclusion-zone'un bazı yerlerinden penetre edebilirsiniz. ama bu durum ciddi anlamda güven-özveri-tecrübe ister. yazıyorum lan açık açık: züt ister. o alanda dolaşırken, o güne kadar filmlerde-internette gördüğünüz görüntülerin aklınıza gelmemesi, ürpermemeniz mümkün değil. bir de şu arkadaşlar var tabii:

    http://dalje.com/…r1/g2.../m03/y198115288938406.jpg
    http://msnbcmedia.msn.com...¦hernobyl-013.ss_full.jpg

    özellikle vaşak, kurt ve ayı pek sık görebileceğiniz hayvanlar arasında. burada iki durum var: bir, güzel bir tüfek alarak ortama girersiniz, küçük hayvanların sokmasından kurtarmaz ama en azından ayıdan yırtarsınız. iki, tüfeği kullandığınızda o ses duyulur ve muhafızlar gelir ya da bir vesileyle yakalanırsanız ve üzerinizde ateşli silah çıkarsa sıçtınız.

    küçük hayvanlar demişken, engerek yılanı oldukça fazla. arılara da hiç beklemediğiniz yerlerde rastlayabilirsiniz. siz geceyi geçirmek için büyük ihtimalle terk edilmiş bir eve gireceksiniz ama neredeyse her evin köşesinde arı kovanı var. ortamın genelde bataklık ve ıslak ormanlar olduğunu da hatırlarsanız görebileceğiniz hayvan çeşitliliğini siz düşünün artık.

    tehlike listesinde hayvanları birinci sıraya koydum çünkü geçtiğimiz 10 yıl içinde hayvan saldırısına çok denk geldik. şimdi "gibtir lan zütünden uydurma" diyeceğiniz ve ben size kanıt olarak bir gazete haberi sunamayacağım için zombi gibi hayvanlardan bahsetmiyorum. orayı direk geçiyorum.

    hah, kuduz. hacı en çok kuduz tehlikesi var. kuduz hayvanlar çok fazla. oldukça fazla. epey yakınlarınıza da geldikleri oluyor, buyurun: http://www.chernobylee.co...€¦d-wolf-at-chernobyl.php
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster