1. 26.
    0
    basit bir senaryoya sahip olsada al pacinonun muhteşem oyunculuğu sayesinde olağanüstü bir başyapıttır. al pacinonun ne kadar muhteşem bir oyuncu olduğunun belki en büyük kanıtıdır bu film.

    sadece yaklaşık 5dk süren tango sahnesi koca bir ömrü anlatır. hayata dair çok pis gerçekleri çarpar surata.

    görmeyen gözleriyle o kızın belini hafifçe iteleyerek yönlendirmesi.. atıp çekerken aslında kız dansedebiliyormuş gibi izlettirmesi.. sonra kızın öküz sevgilisinin yanında karanlık, boş beleş ömrüne koşuşturması...

    ferrari kullandığı sahnede kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir adamın nasıl da geçici mutluluklar yaşayabildiğini göstermesi ve bunların hepsini son defa yaptığının farkında olup bu kadar rahat olması, polise yakalandığı sahnede gerçekte gören bir insanın kör ama görüyormuş gibi taklit yapması artık türkçem yetmedi söyleyecek söz bulamıyorum aynı şekilde filmin sonundaki konuşma içinde.

    velet yaşta izlemiş olanlar izlediydim ben bunu yeaaa demesinler. akıllar ererken bir kez daha izlenilmeli.

    dahası bu film için 6 ay körler okulunda yaşayan ve körleri gözlemleyen al pacinonun gözlerinin bozulması da yine bu filmden sonrasına rastlar çünkü film boyu tek noktaya bakmaktadır. Al pacino'nun gözümde büyüdükçe büyüdüğü filmdir.

    "all my life, i stood up.. to everyone and everything.. because it made me feel important. you do it, 'cause you mean it. you got integrity charlie"

    delikanlılık, boyun eğmemek, kimseye eyvallahı olmamak insana kendini güçlü hissettirir; ama bunu bir hayat tarzı olarak değil, gerçekten gerekli olduğu için yapan kişi doğruluk, bütünlük sahibidir.
    ···
   tümünü göster