1. 1.
    +11 -2
    anket internet ortamında yayınlanmıştır. Karşılıklı olarak taraflar herhangi bir vaadde bulunmamışlardır. dolayısıyla ankette oy kullanan hiçbir kişi birden fazla oy kullandığı için zan altında bırakılamaz.

    bu ziyaretin organize olarak yapıldığı iddiaları ise oy kullanan tarafları zan altında bırakma konusunda yeterli değildir. çünkü anketin herhangi bir hukuki zemine oturtulmuş olması söz konusu değildir. dolayısıyla suçun aklanması için ben hiçbir zaman tek oy kullanacağım şeklinde taahhütte bulunmadım denilmesi yeterli olarak gözükmektedir.

    edit: bu arada anket kimse hakkında suç niteliği taşıyacak bir konu içermiyor. organize bir oylama yapılması sadece belli bir grubun fikrini açığa koymak anldıbına gelebilir. burada hukuki bir süreç başlatmak için yeterli koşullar yok. herhangi bir kişiye veya gruba zarar verecek bir unsur söz konusu değil.

    özet: referanduma evet diyenler ak partilidir gerisi değildir diyen zihniyet ancak hukuki süreç başlatır, bağımsız mahkemelerde de alnı karışlanır.

    genel özet: boş yere korkmayın bir şey olmaz.
    ···
   tümünü göster