1. 151.
    +4
    arada kim ne yazdım okumadım da, sana şöyle anlatayım;

    öncelikle noterlik bi durum yok, noteri hiçbir şekilde taraf olarak kullanamazsın bu davada. noterin para almadan devir yapmaması lazımdı diyemez kimse. ancak bu şekilde çok sıkıntı yaşandığı için noterler satıcıyı uyarmadan, onay almadan devir yapmıyorlar. seninki de sana sorup devri yapmış, bu gayet normal. Burda suç tamamen sen de yine.

    Mahkemeye verirsen 2 yıl sürmez, en geç 6 ayda paranı alırsın, o da en geç. Uzlaşma olayı getirildi ceza mahkemesine, yani dava açılsa bile olay mahkemeye gitmeden bilirkişi eşliğinde taraflar uzlaşmaya çağrılıyor, burda anlaşırlarsa dava açılmadan düşüyor.

    Mahkeme açarsan sen karşı tarafı dolandırıcılıkla suçlayacaksın, para cezasının yanında hapis cezası olan da bir durum. Ticaretle uğraşan biri için dolandırıcıkla suçlanması kara bir lekedir. Bu tür alım satımlarda bile önüne engel çıkmaktadır bu suçtan yargılananların.

    Sana tavsiyem önce bir kez daha sözlü olarak uyar, mahkemeye vereceğini söyle. Gün içinde yatırmazlarsa yarın bir avukata git durumu anlat ve bunlara ihtarname çekin. paranın şu tarihe kadar ödenmesini talep edin.

    ihtarnameye karşın ödenmezse hiç korkma aç davanı, belgelerini iyi muhafaza et. Burda en önemli nokta parayı elden verdik deyip, yalancı şahit gösterebilirler. Avukat daha iyi akıl verecektir ama adamlarla yapılan konuşmaları, mesajları kaydet. Madem verdiniz neden hala sizi aramışım, neden siz de şu gün yatıracağız diye oyalamışsınız söyleyin dersin.

    Dava bittikten sonra mahkeme masraflarından tut, avukat ücretine kadar hepsini karşı taraf karşılamak zorundadır. Çok para gider olayından korkma.

    Araba neydi bu arada?
    ···
   tümünü göster