1. 1.
    +4
    bilader öncelikle 1.sorudan başlıyalım;

    orda elma tamamen sembolik bi olay yani orda onların yanlışı ALLAH a karşı gelinmesidir.

    cin lerin hristyanlara yahudilere gözükmediğini nerden biliyosun bu konuda yeterince araştırma yaptın mı ? TV lerde sürekli görüyoruz yok hayalet yok şu bu bizim gördüklerimize cin dememizi onlar hayalet diyor belkide hayaleti arayan adam cin i her türlü arar.

    insan bu dünyaya imtahan için gönderilmiştir.Sen bu dünyada fakirlikle imtihan oluyorsan o adam da zenginlik ile imtahan oluyor diceksin ki zenginlik ile imtahan mı olur. Olur güzel kardeşim bak adam zengin tak gibi parası var ama doğru yolu kaybetmiş en basitinden bi adam vardı çok zeki bi adam ama adam felç tak gibi parası var neye yarar(bu çok ünlü birisi aklıma gelmedi isterseniz netten bulur fotosunu atarım )

    insan dünyaya geldiğinde inanma inancıyla gelir bunu bilim adamları da söylüyorlar. Doğuşundan gelen bi özelliktir inanma özelliği çünkü mantıklı bi insan nerden geldiğini nereye gideceğini merak eder kimileri puta tapar kimileri şeytana biz de Elhamdülillah Tek Tanrıya inanıyoruz. Onun istediklerini yerine getiriyoruz.Hz.Adem zamnında da namaz vardı fakat vakitleri farklıydı ama rekatları aynıydı hep 40 Hz.Muhammetin miraç a cıkmasından sonra bu 5 vakit olarak düzenlenmiştir.Sen bunları kıl istersen sonra nafileleri de kıl 20 vakit olsun.

    Kur an da başörtüsü ile ilgili direk bi ayet tabi ki yok sadece;
    Bismillâhirrahmanirrahim
    Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına, örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınmaması ve (incitilmemesi) için en elverişli olan budur. Allâh çok bağışlayan çok esirgeyendir!..
    (Azhab Suresi, 59);
    ayetler var yani kadınlardan kendilerini çekici göstericek özelliklerini kapatmaları isteniyor. Saç ta bunlardan sadece biri.

    kedi hakkında bilgim yok panpa ben sadece bildiklerimi yazıyorum bunu da ilk senden duydum.

    dünya sadece yan gelip yatma mekanı olsaydı hayvan olarak gelirdin hiç bi sıkıntın olmazdı kardeşim. herkerzin kendine göre zorlukları var bunlara rağmen ibadet etmemiz önemli karşılığını er yada geç alıcaz.

    bunlar tamamen kendi düşüncelerim panpa oturdum yazdım umarım faydası olur
    ···
   tümünü göster