1. 1.
    -1
    beyler şimdi işi partiye dökmeyin. gelin birşeyler anlatcam. size 800 yıllık tarihi özetleyeyim.

    --spoiler--

    şimdi 1299da kurulduk bir şekilde. osman bey adında bir lider bizi toparladı devlet kurduk. yaklaşık 1700lere kadar da padişahlık sistemiyle yönetildik.
    ve hep güçlendik
    bu ne demek. başta hep biri vardı. sadece biri. dediği kuraldı.iyi yönetti kötü yönetti. tarih kitalarında bize hep bu padişahlar on numara olarak anlatıldı. ama tek özellikleri bir öncekinin akrabası olmasıydı. ve çogunuz bilmiyor ki o zamanlar osmanlı o kadar da mükemmel deildi. çok topragımız olması güçlü olmamz iyi oldugmuz anldıbına gelmiyor. en bariz şekilde yeniçeriler. osmanlıyı göklere çıkartıp daha sonra çökmesinde en büyük faktördür. şerefli askerler diye andığımız bu adamlar sırf bilmem ne bahşişi alabilmek için padişah değiştirtmiştir. 1700lerden sonra sıklaşan bu olay bizim ekonomiyi iyice zorlamış ülkeyi batırmıştır.
    --spoiler--

    --spoiler--

    he sonra noldu o çöküş dönemi başladı. ama baştakiler çöküş de oldugumuzu bile bile lale devri diye birşey başlatttı. lale devri de nedir.? halk açlıktan ölürken saray halkının şatafatta yaşamasıdır.
    böyle devam etti. sonra iç isyanlar başladı. bize nasıl anlatıldı._? yabancı halklara hep sevgiyle yaklaşıldı. hiçte öyle değildi. adamlardan ilk olarak fazla vergi alınıyordu. müslüman olmayan halkla dost olamıyorlardı. şimdiyi düşünün. mahallenizde hristan olsa taşlıcak haldesiniz. bir de o zamanları düşünün. adamlar doğal olarka isyan etti ülke iyice dağıldı.
    --spoiler--

    --spoiler--
    he gelelm daha. 1914 de alakamız yokken 1inci dünya savaşına girdik. hala anlamam niye girdik. girdiğimiz devlet kaybetti biz kaybettik. sonuçta atatürk ortaya çıktı.bir şekilde düzen sağlanmaya çalışıldı. e tam oldıu mu olmadı tabi. ama son 200 yılın kaybını atatürk 10 yılda telafi etmeye çalıştı. atatürk'ü sevmeyenleri hala anlamam zaten. neyse gerekli anlaşmalar yapıldı bugunkü soınırlar çizildi.
    ki bazılarınız bilmez o dönemler de bir o kadar da başarılı sonuçlar veremeyen inkılaplar oldu. yani atatürk dönemi bir parlamaydı ama full yükseliş değildi
    --spoiler--

    --spoiler--

    sonra 1938 geldi büüyk lider öldü. yine çöküş dönemine girdik. kimse demesin bana 1938den sonra bir adım ileri gittik.hep geriye hep duragan gelişmeler. şu an övündüğümz şeylere bakılırsa zaten haklı oldugmu anlayacaksınız.
    dünyanın en güzel cografyasına sahip oldugmuz halde hala 2 inci dünya ülkesiyiz. hala ekonomi bozukk. insanlar aç. baştakiler şatafatta
    kimse çıkıp bana 1700-1900 ve 1940-2013 arasında fark oldugnu söylemsin.
    --spoiler--
    ···
   tümünü göster