1. 76.
    +2 -1
    Abd'nin attığı atom bombası sebebiyle sakat doğan bir japon... 70 yıl yaşadı ve allah Bu arkadaşın durumuna göre puanlamayı yaptı ve bu arkadaş 100 üzerinden 80 alıp cennete hak kazandı diyelim.

    Ayda 2 milyon dolar kazanan bir adam... Bu da zenginliğine, çevresine vs göre puanlamaya tabi tutuldu ve 100 üzerinden 80'le cennete girdi.

    Her ikisi de cennette.

    Ama japon arkadaş ne kız arkadaş edinebildi, ne arkadaşlarıyla halı saha maçı yapabildi, ne alkol alıp kendinden geçebildi, ne rahat yaşayacak kadar para kazanabildi, ne de hayattan zevk alabildi. 30 yılı dilencilikle geçti üstelik.

    ikinci arkadaş 70 yıl boyunca hayattaki tüm güzellikleri dibine kadar yaşadı, tipi de güzeldi ve bir eş bulup mutlu oldu, en şiddetli hastalığında özel doktorları tarafından iyileştirilmesi en fazla 2 gün sürdü, canı ne istiyorsa aldı, aklına ne geliyorsa yaptı. Dolu ve mutlu bir 70 yıl.

    Sizin adalet anlayışınız buysa, böyle mülkün temelini gibEYim.

    Neden o japon 70 yıl öyle yaşadı da başkası yaşamadı? Her ikisi de aynı puanı alınca adalet gerçekleşti mi? "Cennette sonsuz mutluluk var" mı bunun cevabı? "O da öyle imtihan oluyor" mu cevap? Neden o japon doğduğu andan itibaren bu imtihana maruz kalıyor? Neden aMk neden?

    Sizin ben o çürümüş zihniyetinizi gibeyim afedersiniz.
    ···
   tümünü göster