1. 51.
    +1 -1
    şarkılar türküler çığıraraktan ellerimizde biralar, votkalar eve vardığımızda salonun ışıklarının yandığını fark ettik. ee engin'le az önce konuşmuştuk, evde kimse olamazdı. acaba ışığı açık mı unutmuştuk?!

    kafalar güzel olduğu için durumdan pek kıllanmadan güle oynaya salona girdiğimizde, bizi engin'in nişanlısı mehtap öfkeli bir yüzle karşıladı. pencere kenarındaki antika bozması koltuğa oturmuş, önünde yarısı içilmiş bir şişe meyveli votka ve ağzına kadar dolmuş küllükte yanmakta olan bir sigarayla, donuk bir ifadeyle bize bakıyordu.

    biz de, 4 beyinsiz, salonun girişinde öylece kazık gibi dikilmiş, elimizde poşetlerle mal mal mehtap'ın yüzüne bakıyorduk.

    kısa bir duraklamadan sonra mehtap sessizliği bozdu. "engin bey sizinle değildi galiba, tam tahmin ettiğim gibi!!" diyerek, sanki bize acıyormuş gibi sorgulayan bakışlarını tek tek yüzlerimizde gezdirdi ve bizden cevap alamayınca sesini iyice yükseltip "engin nerdee!!!" diye bağırarak o lanet gecenin neşeli atmosferini bir çırpıda dağıtıverdi.
    ···
   tümünü göster