1. 1.
    +10 -2
    olayı olduğu gibi uludagsozluk'un söz konusu aynı başlığından çalmış bulunmaktayım. onlar her zaman ki gibi yeterli tepkiyi gösterememişler. işçi abimize yapılan o.ç. luğunun ve bunu yapan o.ç. larının analarını avratlarını ve evet bacılarını eve alıp bir bardak çay ikram edebileceğinizi düşünüyorum panpalarım. burda aslolan konu işçi abimizin içeri alınmayışı değil onu içeri almayan lümpenlerin hala daha elitist bir tavır içerisinde orda oturuyor olmaları.

    --spoiler--
    Dün derneğimizin üyesi Abdurrahman Sazcı iş kıyafetleri nedeniyle Mecidiyeköy de bulunan Profilo alışveriş merkezine alınmamıştır. Alışveriş merkezine yakın bir yerde bulunan inşaat şantiyesinde çalışan arkadaşımız AVM ye girmek istediğinde önce özel güvenlik görevlileri daha sonra güvenlik amiri bu kıyafetlerle içeri giremeyeceğini, bu halde içerde bulunanları rahatsız edeceğini bu kararın şirket politikası gereği olduğunu söyleyerek içeri almamışlardır.

    inşaat işçisine yönelik bu aşağılayıcı tavır nedeniyle Profilo AVM ni kınıyoruz. Her bir tuğlasında alın teri bulunan bu AVM ye işçi arkadaşımız kıyafetinden dolayı alınmaması işçi düşmanlığının açık bir göstergesidir.

    AVM şantiyelerinde adeta kölelik koşullarında çalışan, sigortası yapılmayan, insan onurunu zedeleyen koşullarda barınan, gün geldiğinde Esenyurt’ta AVM şantiyesinde yanan 11 arkadaşımız gibi canını dişine takarak çalışan inşaat işçisine yönelik bu tavır işçi düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir.

    Profilo AVM nin temelinin atıldığı ilk günden çatısına konan son tuğlaya kadar her şeyi elleriyle yapan inşaat işçisinin içeri alınmaması olayın trajikomik yanıdır.

    Arkadaşımıza yönelik yaklaşım hukuksal olarak suç sayılır. Bir kişiyi sırf ait olduğu sınıf nedeniyle kamuya açık bir AVM alınmaması açıkça suçtur.

    Aksi halde bu bakış açısı işçilerin gerekirse bazı şehir merkezlerinin dışında yaşaması yada kamuya açık bazı mekanları kullanmaması yaklaşımını dahi getirir.
    --spoiler--

    http://imgim.com/insaat-i...ri-almayan-avm_450340.jpg

    olay sonrası işçi abimizin yaptığı açıklamada şu şekilde;

    "ben bu yaşadığım olayı kendi şahsıma yönelik bir hakaret olarak görmüyorum. beni üzerimdeki iş kıyafeti ile yargıladıkları için, onlar bana değil bir kitleye, toptan inşaat işçilerine hakaret ettiler. dava açacağımı söylediğimde ise bana 'senin bir avukatın varsa, profilo'nun 50 tane avukatı var' dediler"

    iyi görüneceksin! diye şeklimizi şemalimizi değiştirmeye kalkışan, insanın içindekine değil dış görüşünüşüne önem veren tüm sistem ve zihniyeti gibeyim.
    ···
   tümünü göster