1. 1.
    -1
    amacı ülkenin çoğunluğu olan orta sınıfı temsil etmek. kimdir bu orta sınıf?

    genellikle anne baba memur öğretmen işçi. milliyetçilik ve muhafazakarlık biraz var ama kendi içinde, kimsenin partizanlığını yapmaz evine ekmek zütürmek ailesiyle huzurlu yaşayabilmektir derdi. Ev kiradır veya kredisi devam ediyodur. varsa arabanın modeli en az 10 yıllıktır.

    partinin siyasi görüşü ne sağ ne sol, ama içinde her kesimden insan barındıracaktır, herkesin farklı görüşleri olabilir ortak payda ülkedeki refah seviyesini yükseltmek olduğu sürece.

    dış ilişkiler tam bi denge politikası olacak. özellikle ticari ve endüstri ilişkileri üzerine yoğunlaşılacaktır.

    eğitim sisteminde ciddi değişiklikler olacaktır.

    devletin kendi kademelerini denetlemek için her alanda denetleyiciler olacaktır. bildiğin müfettiş aslında. ama bunların seçiminde çok titiz davranılacaktır. ayrıca başka bir kurum da tüm müfettişleri denetleyecektir. amaç, adam kayırma, kötü muamele, verimsiz çalışma gibi konuların önüne geçmek.

    biliyorum çok ergen geyiği gibi durdu da, herkesin ortak şikayeti oy verecek parti olmaması. sürekli şikayet edip oturduğumuz yerden ülke gidiyor diyoruz. lan bi sivil toplum örgütlenmesi olsun bari bi partinin desteklemediği bağımsız bir sivil toplum organizasyonu. amacım a partisi b partisi karşıtlığı değil, al birini vur ötekine. bugün bunu yollasan bi şekilde yarın öbürü gelip gene başka dertler açacak toplum bilinci olmadığı sürece. çok mu zor bunu yapmak? ne kadar sindirilmişiz böyle.
    ···
   tümünü göster