1. 1.
    +6 -1
    Ailesinin cinsel baskıları altında yetişmiş olanları çevresindeki her erkek canlının kendisini gibmek için sıraya girdiğini düşünür. Haliyle aklı hep cinselliktedir. Sürekli ciks düşünür ama yapmaz. Bazen arada kafasını çalıştıranlar olup dişiliğini kullanır ve ve erkekleri etki altına almaya çalışır yemeyince de kıçının üstüne oturur.
    2. Trip atma konusunda fazlaca usta olup olur olmaz yerde can sıkıntısı yapmaya ve huzursuzluk çıkarmaya meyilli olurlar.
    3. Eğer bir kaç erkek arkadaşı ortam görsün diye türlü türlü sıkıntılara katlanıp kezbanı gezdirmeye çıkarmışlarsa ve kezban bu erkek grubundaki kimseden etkilenmemişse saygısızlığı had safhaya çıkarıp geceyi erkek arkadaşlarının burnundan getirir. Eğer ortamda dıbının suyunu akıtan erkek varsa tarzının dışına çıkarak kendini beğendirmek için türlü şaklabanlıklar yapar. Rock'çı olduğu halde gider Türkü Bar'da türkü dinler, tekiladan şaşmıyorsa rakı içer, Teoman'dan nefret ediyorsa birden Teomancı kesilir, Bob Marley dinler.. Kendini marjinal göstermek için dokuz takla atar, o an hoşunuza ne gidiyorsa o da onu seviyordur..
    4. Bir kere kesinlikle sevgilisiyle çekildiği fotoğraflarını facebook profiline koyacaktır. Tamam koy! Koyma demedik ama bütün özelini de taşıma!
    5. istediği erkek modelinin zengin, yakışıklı, eğitimli, etkileyici, eğlenceli, kültürlü v.s v.s olmasını isterken kendisi kilolu, sivilceli, okumuş cahil, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, sıkıcı ve tripkoliktir. (1.55 boya sahipken 1.90'lık albatrosları arzulamaları) Neyin kafasını yaşıyorlar anlamış değiliz.
    6. Bir mekana girerken kendisine önden yol veren, masaya otururken sandalyesini açan erkeği pasif, sokakta elinden kaçırıyormuş gibi sıkıca tutup önden kasıla kasıla yürüyen erkeği de harbi erkek görürler.
    7. Bir erkeği etkilemek için her türlü yolu denerler. Sonra da o erkek dönüp karşılık verince bıçak gibi kesilirler, köşe bucak kaçarlar. Bir erkekle arkadaş ve sevgili olma mesafesini tutturamazlar. Bu yüzden ne seviyeli erkek arkadaşları vardır ne de stabil sevgilileri.
    8. Aşk birlikteliği isterler ama mantık evliliği yaparlar.
    9. Bir işi kendileri halledebilecek zeka seviyesine sahiplerken karşı cinsten o işi yapmasını beklerler. Bu davranış role-playing olarak yapıldığında çok zevkli eylem iken karşı tarafı etkilemeye çalışmak için yapıldığında kezbanlık oluyor maalesef.
    10. Bir konu hakkında bilgi sahibi değilken ateşli bir şekilde onu tartışmaya geçerler. Bunu henüz isveçli bilim adamları bile çözebilmiş değil.
    11. Etkilendiği bir erkekle yatmak için yanıp tutuşurken bir o kadar da yapmamak için köşe bucak kaçarlar. Elbette sadece cinsel anlamda kendisini ön plana atmamak için geri çekilen kadınlara sözümüz yok. Ama bizim kezbanlar içlerinde şehvet ile yanıp tutuşurken hanım hanım gözükmeyi de aynı anda becerirler.
    12.Nerede nasıl hareket edeceğini kestiremediğinizden diken üstünde oturursunuz. Ne zaman güleceği, sevineceği, ağlayacağı belli değildir. Ayrıca bir çoğunda obsesif kompülsif bozukluk vardır ve farkında değillerdir.
    13. Eleştirmeyi ve dedikoduyu severler ama eleştiriyi kaldıramazlar. Eğer bir kezban eleştiriyi kaldırabilmişse sizi giblemiyordur. Orası da ayrı bir vahamettir.
    14. Bazısı da yakışıklı istemez erkeğin döşünde kılı olanını, göbeklisini, kelini, maçosunu, ağzı pisini sever ki kendisi güzel ve hanım gözüksün yanında. Güzeli güzel yapanın çirkin olduğu gerçeğinin farkında oldukları için takdir edilesi bir düşünce yapıları vardır.
    15. Amı haricindeki her deliğinin gibilmesinden zevk alırlar. züt deliği, gırtlak boşluğu, kulak ve burun delikleri haz bölgeleridir. Ve böylece rahat rahat mantık evliliği yaptıkları, karısını bakire zanneden gerzek kocalarla gerdeğe girerler.
    16. Aynı anda rockçı, muhafazakar, feminist, faşist, homofobik, oportünist, aciksüel ve çevreci olmayı nasıl becerebildiklerini ingiliz pgibologlar halen araştırmaktalar. Bir de aklıma gelmişken Elif Şafak' ın Aşk kitabı'nda 263'ten itibaren şu tanımlamalar geçer:
    ···
   tümünü göster