1. 1.
    +1
    roma'da olanından bahsetmiyorum.

    türkiye'de internetin büyük bölümünü bunlar oluşturuyor. aramalarla gerçekten işinize yarar şeyler bulabilirsiniz. tabi vbulletin forumları legal/illegal ayrımı yapar çoğu zaman.

    şuana kadar üye olduğum tüm forumlarda üyeliklerim banlı. zaten bu sitelerin işlemesi de böyle oluyor.
    bakıyorum 30 bin hit almış bir konum var. bir çok yararlı şeyler paylaşmışım. günün birinde sınırsız banlıyorlar sizi. banlı üye sayesinde foruma binlerce hit kazandırabiliyorlar. bunlar admin, mod dedikleri egoist ipnelerin elinde. bizim türkler counter serverlarında adminlik aldığında bile ayrı bir havaya giren adamlar, binlerce üyesi olan forumda yetki verirsen ne yapacağını şaşırıyor. mesela bunu da türkler ortaya atmış. "linki görmeniz için üye olmalısınız" yabancı forumlardan foruma yüklenmiş dosyayı bile indirebiliyorsun. kaldı ki linkleri göremeyesin. tabi eski forumlardan bahsediyorum.

    yani internetin ağzına sıçıldığı yerler bunlar. 4chan /b/ için internetin züt deliği denir. en azından oradakiler samimiler ve anonimlik söz konusu. forumlar, getirdiği nickleriyle beş para etmez. her şey sağ ve üst taraftaki reklamdan para kazanma üzerinedir. bilginin yayılması için değil. wikipedi'de reklam yok mesela. ama onda da üstte adam çıkıyor para virin para virin diye yardım istiyor. bir açıdan bağış mantıklı bulunabilir.
    ···
   tümünü göster