1. 101.
    +2
    panpa bu insanların çoğu "ne olursa olsun kazanan tarafta olmalıyım" mantığıyla hareket eden, bu kadar basit düşünen yani her çağda her milliyette olan, ezenin yanında ezilenin karşısında olan kafa yapısına sahip insanlardır. yarın başka parti çoğunluğu alsın hepsi 180 derece döner hayat tarzını değiştirir "eskisi taktandı ama bilemedik napalım" deyip geçerler. bencillik ve çıkarcılığın önüne geçmek zordur kardeşim.

    insanlara eğitim verecen ve nasıl iyi insan olunacağını anlatacaksın. Bunu yanında sevgi, anlayış, hoşgörü, eşitlik, eğitim, özgürlük, paylaşmak ve gelişmek gibi kavramların anlamlarını ve bunların insanları insan yapan şeyler olduğunu anlatacan. Bir de hayattan nasıl keyif alınacağını, dostça eğlence, sanat, müzik, yararlı hobiler edinme, bilgilerini paylaşma, cahilleri eğitme, yardımlaşma, bağış yapma, zor durumda olana yardım etme gibi içi dolu şeyleri öğretecen. Hayatta herşeyin rekabet olmadığını, alışık olmadığın kavramlardan ve farklı görünen ve düşünen insanlardan korkulmaması, bunlarla dalga geçilmemesi, herkesin başkalarının özgürlüklerine kast etmediği sürece herşeyi yapmakta özgür olduğunu öğretecen. Ancak o zaman birşeyler değişir.

    Ha yukardakilerin olması imkansız geliyordur eminim. Bunun yanında bir alternatif daha var. insanların fakirleşmesi ve herşeylerini kaybetmesi, Ülkenin bölünmesi, iç savaş, terör ve milyonların ölmesi. O zaman birşeyler değişir panpa ama iş işten geçmiş olur.

    Ya son birşey, çok basit, çok klişe gelecek ama cidden "insanı sevmeyi" bilmiyor bu insanlar. insanların arkadaşlık anlayışı sen benim çıkarıma çalış ben de senin çıkarına çalışayım hesabı olmuş. beraber birşeyler üreten, sadece birbirine destek olup birşeyler paylaşmaktan haz alan kaç kişi kaldı çevrede dostum? bunu sorarım ben.

    edit: imla ve örnekler
    ···
   tümünü göster