1. 1.
    +3
    Baska bir basliga yazdiklarimi kopyaliyorum.

    en basinda, hakli sebeplerle baslayan gezi parki eylemini apolitik cercevede destekliyordum. i̇lk gun ucyuz kisinin baslattigi eylem polis mudahalesinin, milletvekili provakasyonlarinin ve orgut uyelerinin katilimiyla binlerce kisiyi buldu ve amactan sapıldı.

    firsat bekleyen herkes kendi cephesinden yorumlayarak, gerektiginde yalan belgelerle toplum pgibolojisine baski yaparak yonlendirmeler yapti, yapiyor. asker mudahale edecek diye bir haber servis edildi, mumkun olamayacagini kimse sorgulamadi. teroizmi destekleyen ve sempati duyanlar, dagda yaptiklarina tepki veren gencleri baska bir sifat ve isim altinda yanina aldi. bir cok kisi farkinda olmadan teroristlere yardim ediyor.

    i̇sin acı tarafi, buna sozlukte alet oluyor veya ediliyor. anarsiyi, kaosu filmlerden gorenler firsat bulmuscasina gaz veriyor veya gaza geliyor. sozlugun cagrisina muhalefet eden girdiler, basliklar ucuruluyor. nerde inci'de siyaset konusma, tartisma yasagi? nerde ozgurluk? genel akimin tersinde bir goruse inaniyorum, savunmak hakkim degil mi? sozlukler bunun icin var olamdilar mi?

    hakli veya haksiz konusundan haric, verilen emri uygulamakla hukumlu polise saldiri taktikleri veriliyor. sehit cenazelerini omuzlarinda tasiyan, her turlu illegal duruma maruz kalanlarin yardim istedigi yine bu polis degil miydi? neticede, izinsiz her gosteriye polis mudahale etmek zorundadir.

    taksim gibi bir yerde, istanbul'un kalbinde olacak her olay inanin ekonomiye buyuk darbe vurur. devlet acisindan degil, oradan gecinen esnaf boyutunda 3 4 gun dukkanini, tesgahini acamamak demek, iflas ile ayni anlama gelir. nerde emekci dayanismasi?

    ne yapalim? sorusunun cevabi basittir. kollektif bir yapi, tarih belirler ve valilikten izin ister. verilen tarihte, gosterilen yerde istedigin kadar slogan atar, begenmedigin ne varsa protesto edersin. sinirlari asmadigin surece bir allahin kulu da sesini cikaramaz. cunku kullandigin anayasal bir haktir.

    hulasa, bugun yasamaya devam edilen olaylar amacindan cikartilmis bir eylemdir ve bir cok ic ve dis mihrakin ekmegine yag sureceginden inanilmaz bir sekilde abartilmaktadir. daha once de yazdim, apolitik bir cercevede, tum sifatlardan haric bir gezi parki savunmasi yapilacak desinler, cadirimi kapar gelirim. ama bu sartlar altinda alet olacagimi bilerek destek vermeM
    ···
   tümünü göster