1. 1.
    +8
    Önce bunu okuyun.

    (bkz: taksim gezi parkına gideceklere önemli uyarılar)

    arkadaşlar gezi parkı ve diğer illerimizde sonuna kadar direniyoruz ancak polisin durmak bilmeyen gazı, suyu ve tahrikleri, yine sonu gelmeyen yandaş şerefsizlerin polis arkalarında ve sanal ortamlarda yarattığı dezenformasyon ve kırıcı taaruzun önüne geçebilecek bazı yöntemler var. bunlar hiçbir şekilde polise ve kamu malına ağır zarar vermez.

    - atılan gaz bombalarını tomaların altına ve önüne gönderin. sis sayesinde önlerini göremeyecekler ve suyu boşa sıkacaklar. gidipte polise atmayı denemeyin. taş atmaktan farksızdır.

    - siyah sprey boya ile tomaların ön camlarına ve yapabiliyorsanız üstündeki suyu atan gibik tabancanın kamerasının lenslerine sıkın. bu tomayı etkisiz bırakır. tinerle çıkarana kadar zaman kazanırsınız.

    - ufak balon, siyah boya, tiner üçlüsü ile boya bombası yapabilir, ulaşamadığınız tomalara ve polis araçlarına atabilirsiniz. kesinlikle gidip ters çevirmeyin veya yakıp yıkarak zarar vermeyin. balonu yaparken mutlaka içinde hava kalmamasına dikkat edin. atarkende sert atın.

    - yollarda birden fazla ateş yakın. ateş için gidipte dal parçası veya kamuya ait birşeyler yakmayın. kuru kereste veya artıklar ile yakın. çok ateşin olması polise lokasyon konusunda sıkıntı yaşatır.

    - sanal alemde bu hayvanların açtığı başlıklar, forum konuları, twitterdeki hashtagler vs. kesinlikle prim vermeyin. kaale almayın ve asla okumayın. aksine sizler onlara cevap vereceğinize aksi yönde konular açıp onlara destek verin. daha fazlasını kazanırsınız.

    - sanal alemde dezenformasyon yapanları hemen spam/report vs. şeyler aracılığıyla yoğun şekilde şikayet edin. niyetleri bellidir.

    - doğru enformasyon için çekilen resimlere gps/tarih/zaman/thumbnail gibi şeyler ekleyin. telefonunuzun ayarlarında var. gidipte 2005ten resim atan hayvanlara prim vermeyin. bunları yapanlar koyunlardır.

    - büyük pankartları en öndekilere verin. pankartlar sadece mesaj için değil, korunma içinde mükemmel bir araçtır. pankartları boyun hizasında tek elle tutun. sallamaya gerek yok. en ufak bir hamlede (gaz bombası, plastik mermi vs) hemen yukarı kaldırıp kafanızı koruyun. gözleriniz daima ileri baksın.

    - bulunduğunuz yeri asla terketmeyin. mümkünse ilerleyin. arasıra yapılan ani ilerleyişler polis e araçları korkutup ani geri çekilmelerini ve saçmalamalarını sağlar. kaç defa elinden kapsülünü düşüreni gördüm.

    - polislerin kaçarken veya geri çekilirken düşürdüğü kask, kalkan, giysi gibi şeyleri alıp bir süre demoralize etmek için ön saflarda kullanın. sonra zarar vermeyecek biçimde geri verin.

    - bazı gerizekalı polisler kaçarlarken beylik silahını, jopunu düşürüyor. bu silahı kesinlikle ya almayın ya da rahatça alabilecek durumda iseniz gidip alın ve en yakın polise doğru yerden sürükleyerek geri verin. zaten almaya geleceklerdir ve boşu boşuna fazladan gaz yemeye gerek yoktur.
    ···
   tümünü göster