1. 1.
    +1
    valla panpa ciddi konulara girmeyi sevmiyom ama yalçın küçük hocanın sol müdahale diye bi kitabı hediye gelmişti bana orada adam şöyle yazmış:"türkiyede demokrasi yoktur plütokrasi vardır plütokrasi ise zenginlerin iktidarıdır. büyük şirket patronlarının fakir çoğunlukların kaderlerini belirlemesidir."

    şimdi istediği kadar seçim olsun ve biz istediğimiz partiye oy verelim sadece bizi yönetecek zenginleri seçeceğiz. siyaset bi ihale kapma işi olarak görüldüğü sürece de bu ülke adam olmayacak çok net...

    istense 10 senede türkiyenin enerji sorunu büyük oranda çözülemez miydi? hala elektriğin yarıya yakını kayıp-kaçağa gidiyor bu ülkenin enerji bakanı yok mu? bu bakanlık 10 senede bu işi gerçekten bilimsel yöntemlerle çözemez miydi?mis gibi klimanı-bilgisayarını kullanıp ayda 30-40 lira fatura ödemek,100 liraya deponu fullemek istemez miydin? avrupalı-japon bunu başarmış biz niye yapamıuoruz?

    isteyenin istediği mesleği seçip istediği üniversiteyi okuyabileceği bi eğitim sistemi 10 yılda yapılamaz mıydı abi? bizim devlet naptı? yok şifre-yok hile amk bu ülkenin insanı bunu mu hakediyor allah aşkına? niye zengin politiklerin çocuğu yurtdışında okuyor? niye hastalanınca yurtdışına gidiyorlar? demek ki kendileri de bu sisteme güvenmiyor.
    ···
   tümünü göster