1. 26.
    +2
    @20 medya ne gösteriyorsa onu görüyorsun kardeşim, ben pkk'nın muhattab alınması haricinde kürt açılımını yarı kürt-yarı türk biri olarak destekledim. chpli değilim ancak kılıçdaroğlu yerine muharrem ince veya emine ülker tarhan'ın geçmesinin daha sağlıklı bir muhalefet yaratacağına eminim. aynısı mhp'de bahçeli yerine oktay vural için de geçerli.

    ben açık konuşacağım. başbakanın yanlışları sadece bu olayda değil. ve eğer ki bir gün dokunulmazlığını hayatta olduğu süre dahilinde kaybederse büyük cezai sorumluluklarının altına girecek. lütfen yanlış anlama kişisel görüş bildirmiyorum. bak kişisel görüş belirtmeden ufak bilgiler vereceğim, ankara üniversitesi hukuk fakültesi'ndeyim, henüz öğrenciyim tabiki ama akademisyenliğe kadar yolu var inşallah *
    sayın başbakanın başbakan sıfatıyla "dokunulmazlık" ve "sorumsuzluk" yetkileri dahilinde sorumlu tutulacağı yüzlerce anayasal suç var. bunların içine laiklik ve benzeri, bir kesimin destekleyip diğer kesimin desteklemeyeceği şeyleri katmıyorum bile. haberalma özgürlüğü açısından büyük suçlar işleniyor. toplanma ve eylem özgürlüğü büyük oranda darbeler almış durumda ki bunlar insan hakları arasında sayılmaktadır. yani uluslararası mahkemelerce yaptırımları sağlanmaktadır. bu demek oluyor ki, yargıya ne kadar cumhurbaşkanlığı eliyle kendi adamlarını yerleştirse de bir takım yargılamalardan kurtulamayacaktır. ve bunlar ciddi sonular doğuracak ciddi ithamlardır.

    2007 anayasa değişikliğiyle ilgili kanunu ile 2014 yılından itibaren yürütme erki büyük çoğunlukta başkannın yetkisine verilecektir. yani 2014'ten itibaren hükümet sistemi her ne kadar yazı üstünde "cumhuriyet" olarak kalacak olsa da aslında Steven Fish'in "süper başkanlık" adını verdiği sistem halini alacaktır. yani aynı fransa örneğinde olduğu gibi ülke cumhuriyet kalacak fakat yönetim şekli başkanlık olacaktır. başkan kanun hükmünde kararnameler çıkarabilecek hatta olağanüstü hallerde çıkardığı kanun hükmünde kararnameler yargı tarafından denetlenemeyecektir bile. ve daha birçok yetki cumhurbaşkanlığı adı altında toplanacak.

    şimdi sayın erdoğan'ı seviyor, sayıyor olabilirsiniz. bu yetkilerin onda olmasını kabul edebiliyor olabilirsiniz, fakat bu yetkiler yarın birgün bu sefer sizin haz etmediğiniz bir liderin eline geçebilir. empatiden uzak kalmamanızı ve karşıt görüşlülerinizi anlamanızı istiyoruz. doktrinde böyle bir tek adam yönetimi için amerika ya da rusya'daki gibi güçlü bir derin devlet yapılanmasına ihtiyaç vardır zira tek adam yönetimi her zaman, ister-istemez hatalara gebedir. bakın arap devletleri tek adam yönetimlerine karşı nasıl bir bir karşı çıkmıştır ve hepsi birden rejim değişikliği uğruna canını riske atmıştır.

    lütfen tek istediğimiz erdoğan'ın egosunu bir kenara bırakıp vatandaşın tümüne saygı göstermesi. bu kadar zor mu bu istediğimiz be kardeşim ya? illa ki kavga mı etmeliyiz, birbirimizi incitmeli miyiz?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster