1. 126.
    0
    @104 yahu kardeşim öbür yüzü diyorsun da yabancı medyanın, özellikle de ingiliz ve amerikan medyasının olayı bu zaten. bak amerika'da occupywallstreet olayları yaşandı, aynı taksim'de gezi parkı işgal eden eylemciler gibi onlar da wall street adlı amerikan finans merkezini işgal ettiler. onlarda da başta sorunsuz başlayan eylemler daha sonra şidetli çatışmalara döndü. ve bu yayun kuruluşları yine yayınladı bunları.

    çünkü her ne kadar müslüman düşmanı, türk düşmanı filan da olsa bu adamlarda büyük bir insan hakları anlayışı vardır. özellikle 1787 amerikan anayasasıyla amerika'da ve 1789 fransız ihtilali ve anayasasıyla fransa'da ortaya çıkan insan hakları görüşleri halen daha evrim geçirerek ve gelişerek büyümektedir. bu yüzden haber kanallarının ve habercilikle uğraşanların yükümlülükleri, "haber alma özgürlüğü" kapsamında insanlara her şeyi tarafsız yayınlamaktır. aynı reuters ve twitter sayın başbakan israil'e ünlü "one minute" atarlanmasını yaptığında da gürlemiştir. o zaman sizin mantığınıza göre yabancı basın sadece kendi adamlarını pohpohlayıp onların yayınını yapıyorsa, bütün dünyanın "one minute" çıkışıyla yayın yaptığı sayın başbakan da dış güçlerin piyonu mudur sence?

    yani güzel kardeşim, dış basın bu halk protestolarıyla(silahlanma olmadığı için ayaklanma doğru bir terim değil) ilgili yayın yapınca kendi addıbını tutuyor da sayın erdoğan hakkında haber yapınca bunun sebebi "başbakanın kudretinden" dolayı mı oluyor?

    yani senin haberalma özgürlüğünü hiçe sayan, sana taraflı yayın yaparak olayları tek yönlü gösteren türk basını seni rahatsız etmiyor da, uluslararası yayın yapan yabancı basının her iki tarafa da eşit söz hakkı vererek yaptığı yayın mı rahatsızlık veriyor?
    ···
   tümünü göster