1. 426.
    +1
    @355 abi şimdi o yazdıkların büyücülüğe aynı anda başlamış yani aynı nesil büyücüler. zaten başlığı açan arkadaşta sarumanın nasıl taşşaklı bir büyücü olduğunun diğerlerinin eline kiloyla taşak vereceğinden bahsetmişti. olorin aralarında tek amlı olanı. ama ondada mal çürük. fakat abazalıktan olsa gerek curunir ve radagast birbirleriyle yarışıyorlar bunu tavlayabilmek için. radagast yetenekli olsa da kafayı kullanamayan bir büyücü. yazarın onu ekgib betimlediğini düşünüyorum ama anladığım kadarıyla yakışıklı bir herifmiş. curunirin hiç şansı yok ama o da yılmıyor hani. curunirin ailesi bambaşka bir diyardan bambaşka yartıklar. kitapta fazla bahsedilmiyor ama anladığım kadarıyla insanüstü varlıklar denebilir. bu konuda şu teorilere sahibiz.

    1-curunir aslında orta dünyaya gönderilmiş bir cusus. ailesi çok nufuslu kişiler olduğu için dünyayı yönetmek gibi bir amaçları olabilir.
    2-curunirin ilginç bir soydan geldiği için kendini biraz daha normal hissetmek uğruna büyücü olmaya karar veriyor çünkü büyücülük onun için çocuk oyuncağı.

    gandalfı zaten biliyoruz. eziğin teki. filmdeki haline aldanmayın. hatta çoğu okurun kaçırdığı bişeyi söyleyim. bu olorin gandalfa yazar gibi oldu bi ara fakat gandalfta tık yok. ben hadım edilmiş olmasından şüpheleniyorum. ilerki kitaplarda belli olur, sorun çocukluğunda zaten.
    ···
   tümünü göster