1. 151.
    +1 -1
    @128 ilk olarak delikanlı falan değilim. 28 yaşında doktor bir bayanım. hiç akp ye de oy vermedim. tavrımda saldırgan hiç bir şey olduğunu düşünmüyorum ama hata yapıyor olabilirim. saldırgan geldiyse özür dilerim.
    Öncelikle şunu anlamak istemiyorsunuz yada anlıyorsunuz ama işinize gelmediğinden kabul etmiyorsunuz. Türkiye genel itibarı ile muhafazakar kişilerden oluşan bir ülkedir. Ortalama olarak %65 70i böyledir. zaten bu genel oy dağılımlarından da anlaşılır. sırf akp ve MHP oy toplamı bile bu yüzdeye yakındır. Sırf son zamanları düşünme. tek partili dönemden beridir. bu kesim oldukça fazla eziyet görmüştür. 1930 lu ve 40lı yıllarda kemalist diktatörlük tarafından ezilmiştir. Allahu ekber demenin yasak olduğu hacc a gitmenin kuran okumanın yasak olduğu zamanlar gormustur.

    Yani akp ye oy veren insanların nerelerden neler çekerek geldiğini iyi anlamak lazımdır. Bu baskılar o hale gelmiştirki nefret doğurmuştur. Belkide fatih sultan mehmed den sonraki en büyük türk lider olan Mustafa Kemal e kin kusmaya kadar gitmiştir. Bunu bu hale getiren o baskıcı rejimdir. Asla halkın yanında olmayan ufak bir azınlığın dikta iktidarı.

    Muhtamelen şu anda sizin hissetiginizde buna yakın bir şeydir. Eger diyorsanki akp hukumetini dediğim dedik tavrından dolayı kınıyorum, sonuna kadar haklısın, zaten bununla kimsenin derdi yok. Ama öyle olmuyor işte siz azınlığın çoğunluğa hükmettiği bir düzen peşindesiniz. Böyle bir düzen ancak diktatörlükle gelir. ozamanda dedesinin yazdığı mektubu okuyamayan bir nesil ortaya çıkar.

    Eger bişeyler yapmak istiyorsanız bu çoğunluğun sizin haklarınızıda korumasını sizinle omuz omuza eylem yapmasını istiyorsanız öncelikle onları derdinizin islamla olmadığını kanıtlamanız lazım.

    sarıklı cübbeli ve dininin gereği olan şeriat isteyen insanların kalbini kazanmanız lazım. Yoksa sizin için 2 yol var. ya kalıp eşkıyalık yapıp kan döküp darbe olmasını bekleyeceksiniz yada bu diyardan gideceksiniz. biraz ya sev ya terk et gibi oldu ama kusara bakma.
    ···
   tümünü göster