1. 26.
    -3
    Doğu Perinçek

    Devrimci Subaylar Örgütü sanığı

    Devlete söven 40 yıl hapis cezası alan, cuntacı istihbarat uzantısı Doğu Perinçek'in iftiraları nasıl medyaya pompalandı? işte Apo'ya kucak açan Doğu'nun çirkin yüzü..

    Perinçek, 1989 Ekim ve 1991 Nisan'ında PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Suriye'de ziyaret ederek, onunla röportajlar yaptı. Bekaa Vadisi'ndeki PKK karargahında askeri törenle karşılandı. Şu sözler de aynı Perinçek'e ait: "Türk ve Kürt milliyetinden halkların serbest iradeleriyle, eşit olarak bir Demokratik Halk Cumhuriyeti içinde birleşmeleri hedefine yönelen bir politikayı benimsiyoruz."

    Türkiye Komünist Partisi'nin mirasçısı

    Perinçek'i daha iyi tanımak için onun 1971 muhtırasından sonra yakalanınca sıkıyönetim mahkemesine teslim edilmeden Ankara polisine verdiği 55 sayfalık ifadesine de bakmak gerekir. Perinçek, bu ifadesinin 3. sayfasında devrimci fikirleri benimseyişini şöyle anlatıyor: "1965 yılından itibaren artık kendimi sosyalist olarak görmeye başladım... Marksist Leninist bir teorik organ gerekliydi. 1968 Temmuz ayında bu dergiyi çıkarmaya karar verdik. Derginin adını AYDINLIK koymaya karar verdik. Türkiye proleteryasının gerçek ihtilalci hareketi, yani Türkiye Komünist Partisi'nin gerçek mirasçısı bizim hareketimizdir."

    Devrim için silahlı ayaklanma

    Perinçek, hedeflerindeki devrim için silahlı eylemlerin rolü konusunda da şunları söylüyor: Biz devrim yolu olarak silahlı mücadeleyi benimsediğimizden halkın azılı sınıf düşmanlarına karşı halkı seferber edecek eylem çizgisini benimseriz, bu konuda yukarıda söylediklerim dışında somut planlarımız olmamakla beraber ileride şiddet hareketleri, silahlı hareketler, sabotaj vs'ye girişebiliriz." Perinçek ve arkadaşları Türkiye'ye dışarıdan temin edilecek cephane ve silahları sokmak amacıyla 1970 Kasım'ında bir jip almayı planlamışlardı.

    Genelkurmay'ın suç duyuruları

    Genelkurmay Başkanlığı, 1997 başında Doğu Perinçek hakkında üç ayrı suç duyurusunda bulundu. Sabah gazetesinin 10 Ocak 1997 tarihli haberine göre suç duyurularının konusu şöyle: PKK kampını ziyaret edip manevi destek vermesi, Orgeneral Eşref Bitlis ve Binbaşı Ahmet Cem Ersever suikastlerinde Genelkurmay'a yönelttiği suçlamalar ve Genelkurmay'ı Susurluk olayları ile irtibatlandırma girişimleri. Perinçek'in, ele geçirdiği bazı gizli belgeleri Genelkurmay istihbaratı'ndan aldığını söylemesi üzerine ise, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nden 27 Aralık 1996 günü Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada, "Genelkurmay'ın bu tip kişilerle muhatap olması söz konusu değildir. Genelkurmay'ın bilgi verdiği makamlar bellidir. Gerçek dışı beyanlarına ciddi ve saygın kurumları dayanak olarak gösterme gayretleri yeni bir girişim değildir." denildi.

    Genelkurmay'a göre Perinçek

    Genelkurmay Başkanlığı, 1997 başında Doğu Perinçek hakkında üç ayrı suç duyurusunda bulundu. Sabah gazetesinin 10 Ocak 1997 tarihli haberine göre suç duyurularının konusu şöyle: PKK kampını ziyaret edip manevi destek vermesi, Orgeneral Eşref Bitlis ve Binbaşı Ahmet Cem Ersever suikastlerinde Genelkurmay'a yönelttiği suçlamalar ve Genelkurmay'ı Susurluk olayları ile irtibatlandırma girişimleri. Perinçek'in, ele geçirdiği bazı gizli belgeleri Genelkurmay istihbaratı'ndan aldığını söylemesi üzerine ise, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nden 27 Aralık 1996 günü AA'na yapılan açıklamada, "Genelkurmay'ın bu tip kişilerle muhatap olması söz konusu değildir. " denildi.

    40 yıl hapis cezası aldı

    1970'li yıllardan bu yana devlet düzenine karşı işlediği suçlardan dolayı birçok kez yargılanan ve toplam 40 yıl hapis cezası alıp uzun süre ceza evinde kalan Doğu Perinçek, 1985 yılında şartlı olarak tahliye edilmesinden sonra, aradan geçen 13 yıllık sürede de devlet düzenine karşı olan tavırlarını sürdürdü, "Devlet teröristtir." diyen Perinçek, Ankara DGM tarafından bir yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Devlet aleyhinde bir suç işlediği için 10 yıl siyasi yasaklı haline gelen Perinçek şimdi bu son cezasını çekmek üzere ceza evinde bulunuyor.

    Silahlı kuvvetlere de sızdı

    Perinçek, 1980'den önce Türkiye'de gerçekleştirmek istediği sosyalist devrim için, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de sızarak, subaylardan oluşan bir 'ASKERi KOMiTE' kurdu. Bu sebeple Kara Kuvvetleri Devrimci Subaylar Örgütü davasında sanık olarak yargılanan Perinçek'in ifadesine göre bu komitenin görevi şöyleydi: "Hapishanedeki tutuklu devrimcileri kurtarmak amacıyla yine askeri komiteye proje hazırlama görevi verildi... " Kendi amaçları için Silahlı Kuvvetler'e sızan Perinçek'e göre Türk ordusu, Türkiye'deki hakim sınıfların baskı aracıdır.

    Ona göre TC bir terör devleti

    Devlet düzenini yıkmaya yönelik faaliyetlerinden dolayı bu kadar sabıkası olan Perinçek son hapis cezasını şu sözleri sebebiyle aldı: "Şimdi devlet en büyük terörist haline gelmiştir. Devlet illegalleşmiştir. Dağa adam kaldırıyor devlet kuvvetleri. Vedat Aydın... Sonra geliyor yolun kenarında kurşunluyor. Hilal Belediye Başkanı Yakup Kara'yı beş arkadaşıyla arkadan indiriyor, 100 metre ötede kurşunluyor devlet kuvvetleri... Can pazarına dönmüş Kürt illeri, can pazarına dönmüştür. Bakın elimde belgeler var. 'Yakala öldür' emirleri var... "

    MiT'e göre Perinçek
    1) Tarih: 2 Mart 1997
    Yer: Dolmabahçe Sarayı
    Toplantı: Meclis Susurluk Komisyonu
    ifade veren: 22 yıllık MiT görevlisi Metin Günyol
    "Turan Çağlar, bizi Doğu Perinçek denilen o sefile sattı. Aydınlık'a sattı bizi. Aydınlık da bizden tam altı arkadaşın resmini yayınladı... Bunların adreslerini ele geçirdi Emekli Sandığı'ndan ve bunların resimlerini, adreslerini vererek sattı. Dört ay içinde altı arkadaşımız öldürüldü. Bu sefil köpekle çalıştı o Turan Çağlar denen albay. Size çok önemli bir sır ifade ediliyor şu anda... "

    Tarih: 26 Aralık 1996
    Yer: TBMM
    Toplantı: Meclis Susurluk Komisyonu

    ifade veren: 33 yıllık MiT'çi Mehmet Eymür:
    "Doğu Perinçek, tabii o belki bizim de ayıbımız bugüne kadar kimliğini çözememiş olmak, bir doğrunun etrafına yirmi tane de yalan ekleyip bir nevi provokatörlük, yani bizim istihbarat dilinde fabrikatörlük dediğimiz yalan haber yayan bir kişi. Maalesef yasal şeyden hep de kurtulmuştur ve bugüne kadar gelmiştir... Gördüğüm kadarıyla, bütün Türkiye'yi karıştıracak konular özel olarak hep Perinçek kanalıyla çıkmış ve onun tarafından da hep körüklenerek büyütülmüştür... Nereden besleniyor onu da iyi bulmak lazım Perinçek'in; bir yerlerden beslendiği muhakkak...
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster