1. 1.
    +9 -3
    bankası şubesinde maruz kaldığım hakarettir.
    olay şöyle gerçekleşti;
    malumunuz içinde bulunduğumuz şu günlerde kişisel tepkimi (elimden geldiği kadarıyla) göstermek istedim. 12.30 sularında bankaya gittiğimde gişe işlemlerinde bir görevli, bireysel bankacılık işlemlerinde de bir görevli bulunuyordu. müşteri ise yoktu bankada. (hem okulun finallerinin son günü olması hem de öğle saati olmasından kaynaklı diye düşünmekteyim). sıra numaramı aldım, gişeden çağırıldım ve önceden hazırlamış bulunduğum kredi kartımla mevduat hesabı kartımı görevliye uzatıp, hem kredi kartımı hem de bağlu olduğu mevduat hesabımı kapatmak istediğimi ilettim. gişe memuru bana bu işlemi alo garantiden yapabileceğimi söyledi. bankanın içinde bulunan telefona gittim. iki kez denedim, başarılı olamadım çünkü cep telefonuma yollanan ve alo garantiye giriş yapmamı sağlayacak olan kod, harf ve rakamlar içermesine rağmen şubedeki telefonun bağlı olduğu tuş takımı sadece rakamlardan oluşuyordu.
    durumu tekrar gişe memuruna ilettim. burda (banka bomboş ve herkes ne yapmak istediğimin farkında olduğu için) bireyseldeki görevli lafa karıştı ve sesli tanıma sistemine bankacılık işlemi derseniz onlar sizi müşteri temsilcisine aktarır dedi. tam bunu denerken, tabii önce alo garanti şifrenizi almak istediğinizi söyleyin dedi.. ya sabır çekip tekrar telefonu kapatıp alo garanti şifresi için tekrar aradım. yaklaşık 45dk süren uğraşlar ve telefon beklemeleri sonunda kredi kartımı iptal ettirdim. alo garantide karşıma çıkan görevli mevduat hesabını bağlı olduğu şubeden kapatmanız gerek diyince telefonu kapatıp tekrar gişedeki görevliye yöneldim. mevduat buradan kapatılıyormuş diyince hiç itiraz etmeden uzattığım kartı aldı.
    keşke işi yokuşa sürmeden en başından mevduatı kapatsaydınız diye söylendim. gişe görevlisi bana kartı iptal ettireceğimi sandığını söyledi (yarım saat telefonda neyi iptal ettireceğimi dinledi hatta kendisine ilk bankaya girdiğimde talebimi açık açık söylemiştim). ben de "hem kredi kartını hem de bağlı olduğu mevduat hesabı dedim size" diyince, bana 'ben mevduat hesabı kartınızı iptal ettireceksiniz' sandım dedi...
    ben de o kadar zekiyim ki kartın hesabı dursun ama kartı iptal edin çünkü ben 7/24 bankamatikten işlem yapmak yerine her seferinde gelip sizinle muhatap olmak istiyorum dedim.
    haddimi aştığım söylendi,
    kendi subjektif görüşü olduğunu ilettim.
    ardından önüme çat diye kartım, bi kalem ve bi kağıt kondu ve şurayı imzala! dendi.
    nereyi diye sorduğumda "boş bulduğun yeri imzala işte" diye yanıt aldım.
    imzaladım bitti mi diye sordum, bitti cevabını aldım...
    tam kapıdan çıkarken "kadına bak ya gerizekalı" cümlesini duyup içeri girmem bir oldu.
    müdürüyle görüşmek istedim. o an şubede değilmiş. bankanın içeri kısımlarında çalışanlar bizim tartışmamıza geldiler.
    gişe görevlisi "size söylediğimi ispatlayamazsınız" diye üste çıkmaya çalıştı...
    ben müdürüyle görüşmek istediğimi tekrarladım. müdür yardımcısı meğer orda tam karşımda izleyen kadınmış ama kendisi buyrun ben yardımcı olayım gibi bir duruma lütfedip girmedi ta ki güvenlik görevlisi müdürümüz yok ama müdür yardımcımız burada diyene ve kadını gösterene kadar.
    olayı tekrar müdür yardımcısına anlatırken bu kez gişe görevlimizden ikinci bomba geldi ki "ülkeyi sen mi kurtaracaksın"
    kaldı ki ben orda kendisine neden hesabımı kapattığımı iletmedim! 2003 yılında, okula kayıt esnasında açılan ve halen küçük işler için kullanmakta olduğum önemsiz bi hesap zaten...
    sinirden ağlayarak evet ben kurtaracam dediğimi hatırlıyorum.
    yanımda bulunan arkadaşım dışarı çıkardı beni...

    ardından şikayetvar a yazdım
    haklı müşteri hattı diye bi yerleri var oraya kayıt bıraktım
    şube müdürü aynı gün döndü bana kendisi özür diledi...

    ama bi özürle konuyu kapatmayı düşünmüyorum!
    yanımda bir arkadaşım vardı ve olaylara şahit, gerekirse yargıya taşımak istiyorum...
    ve içimizde avukat varsa ve yapabileceklerim hakkında beni bilgilendirirse çok sevinirim...

    ben sinirden ağlarken gişe görevlimize müdür yardımcısı dahil özzür dilemesini söylerken, gişe görevlimiz adım şu soyadım şu git kime şikayet edersen et, ülkeyi sen mi kurtaracaksın demekle yetindi...
    o nedenle kendisine bi yaptırım uygulanmasını istemekteyim...

    az önce şube müdürüyle görüştüm. şubeden ve dahi bulunduğu bölgeden gönderileceğini ve artık boğaziçi şubesinde çalışmayacağını söyledi bana... umarım gereken dersi almıştır.
    ···
   tümünü göster