1. 2701.
    +5
    Kış aylarını rusyada hiç sevmem çünkü hava çok erken kararır. Eskiden kış saati uygulaması vardı, yani 3 yıl önce iptal ettiler o zamanlar saat iki-üç gibi hava kararıyodu. Ben zaten öğlene kadar uyuyan adamım dersler bizim fakültede öğleden sonra bi de eğer o gün geç yattıysam, ki genelde geç yatarım, uyan saat 1 gibi, kahvaltı yap, hoop bi bakmışsın akşam olmuş. Bazen hiç gün ışığı görmeden geçirdiğim günler oldu. yarasa gibiydik amk ne günlerdi ya. Kış saati uygulaması kalkınca değişen şey artık üçte kararıyo hava. Ama yazları da tam tersi dokuza kadar her yer aydınlık bu da güzel bişey tabi.
    Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır derler türkiyede, rusyada yaktırsa gene iyi direk kazma kürek sapını zütüne sokturur. Yağmur ve şiddetli ayaz canından bezdiriyor adamı. Derslerin başlamasına az bi süre kala geleneksel karantina uygulaması başladı. Nedense her yıl sömestr tatilinin bitimine yakın karantina başlığı altında tatili bir hafta daha uzatırlar. Bu her yıl olan bi nane. Büyük ihtimal rektörün gibinin keyfine göre alınmış bi karar tabi herkesin işine geliyor özellikle öğrencilerin. Yurt yeniden kalabalık haline dönmüştü memleketten geri dönüşler başlamıştı. Şöyle bi düşündüm geçen gün de arkadaş edinmediğim ülke sayısı baya azmış. Baltık ülkelerinden hiç tanıdığım yok onun dışında avrupanın her yerinden bi yığın arkadaş edindim özellikle italyadan. Gitsem kesinlikle evsiz kalmam kanaati zannı sanısındayım. Güney amerikadan bile var peru, Arjantin, ekvador gibi. binler baya iyi futbol oynuyolar Pazar günleri halı sahaya gidiyoruz havalar ısınınca. özellikle perudan bi arkadaş var yürüyerek herkesi çalımlayan bi tip. Hiç koşmaz ama çok teknik.
    Nerden geldik biz bu konuya? Artık başa doğru kendi yazılarımı okumaktan gına geldi. Muhabbet alıyor yürüyor amk tutamıyorum. Neyse mart oldu diana peter den geldi ve ilk buluşmamızı subway de gerçekleştirdik.
    ···
   tümünü göster