1. 1.
    +1 -1
    türkiye mozaiğinin ters oranlarda karışmış hali.

    tamamen çöplük değil elbette. seçmesini bilene çok güzel bir kaynak görevi de yapıyor aynı zamanda.

    misal son 1 yıl içindeki önemli olayları anaakım medyadan çok daha detaylı, farklı ve nispeten daha tarafsız bakış açılarıyla da destekli yorumlar eşliğinde burada görebilirsiniz. bu bakımdan hem arşiv genişliği, hem de muadilleriyle kıyasla tarih derinliği açısından eşsiz ve de rakipsiz bir yer.

    yakın bir gelecekte tahtından indirilmesi söz konusu değil.

    bu entrymi inci sözlüğü övmek amacıyla yazmıyorum. dost acı söyler mi denir, yoksa başka bir şekilde mi yorumlanır umurumda değil. aslında türkiye için önemli ve sivil bir referans olarak çok faydalı olabilecek bu platformu tehdit eden, daha doğrusu tehdit ettiğini düşündüğüm hususlara dikkat çekmek niyetindeyim. zülfiyare şiddetle dokunacağından elinde sıvı/delici/kesici/zarar verici şeyler veya herhangi bir uzvu bulunan kimseleri şimdiden uyarayım. muhtemel zarar ziyandan dünya ve ahiret düzlemlerinde sorumluluk kabul etmem.

    türkiye'de bu kadar yüksek oranda malı göremezsiniz. aziz nesin sözlüğü kast ediyordu sanırım. ama ekgib ifade etmiş. biraz daha çıtayı yukarıya çekmekte fayda var o bakımdan.

    anadolu insanının değerlerine bu kadar düşman zıpçıktıları dünya yüzünde başka yerde bulamazsınız. itham etmek için yazmıyorum, akla gelebilecek noktalardan yola çıkarsak, ne atina'da, ne erivan'da, ne moskova'da, ne tel aviv'de. dedim ya, başka bir yerde bu kadar yüksek oranda anadolu insanının değerlerine düşman bulamazsınız.

    çok yüksek oranda ezik var bir de. zekaya çok takıyorlar. tamam zekisin diyorsun yetmiyor. zira biliyorlar ki zeka başka akıl başka... akıllı olamadıktan sonra o zeka seni sapıklaştırıyor işte.

    ateizm buranın en önemli kutsalı. her inanca, her kutsala, herkese olabildiğince saydırılıyor burada. ama ateizme dair, en ufak bir eleştiri (dikkat hakaret değil, eleştiri) getirildiğinde, o geniş insanların iklimi birden fırtınaya dönüşüyor.

    bu kadar çok homociksüeli türkiye'de başka yerde göremezsiniz.
    sanki marifetmiş gibi, ortalama insanlara bu kadar arsızca çemkirenlerini hele hiç göremezsiniz. malum marifetlerinin ne olduğunu söyleyince de tam manası ile toplu lince maruz kalırsınız.

    bu kadar dejenere insanın bir arada bulunacağı, bu kadar yüksek oranda davul çalacağı başka bir yer olabilir mi bilemiyorum. bu yazdıklarımdan sonra kapıyı göstermeye kalkacaklar bulunabilir, genel eğilimlerine uygun olarak ben de onlara o kapının sapını göstermeyi düşünüyorum, hatta düşündüm bile...

    öncelikleri, tercihleri türkiyenin ve ortalama insanın çok uzağında bir yer.
    zamanla marjinalliği kırılır mı bilmem. inci ruhu demek, sadece dejenere demek olmamalı.

    sanırım, bir de beklentim o ki, üyelerin yaş ortalamaları ve hayat tecrübeleri yükseldikçe ortaya çıkan görüntü daha makul bir şekle dönüşebilir. ama çamur kuruyana kadar epey bir etrafı kirletir, çok da koku yayar.

    burada site yönetimi ve moderasyonuna da birşeyler söylemek insani bir görev bence. sözlükteki marjinal yapılanmada internetin görece özgürlüğünü sorumsuzluk olarak algılayan insanların payı kadar, moderasyonun bence çok taraflı tercihlerinin de etkisi var.

    elbette onbinlerce insanın zaaflarını kontrol etmek gibi bir beklentiyi kast etmiyorum. ama ne dediğimi en iyi moderasyonun anladığını da biliyorum.
    ···
   tümünü göster