1. 176.
    0
    @140 benim anlatmaya çalıştığım konuya çok yakından bakıyorsun. biraz geri gel, resmin tamdıbını görmeye çalış.ben burada insanların benimsediği değerlerin genel yanılgısından bahsediyorum. kadına veren önem gerçekten artmış, etkili gelişmeler olmuş olabilir fakat yine kadınların rolleri ve konumları bu yarışta çok geriye sürükleyecek.
    kas gücü derken doğrudan onları darp etmek, dayakla söz geçirmekten bahsetmiyorum. erkeklerin karizması, fiziksel özellikleri nedeniyle sahip oldukları geniş meslek yelpazesi, kendi başlarına hayatta kalma potansiyelleri gibi onları gerçek hayatta güçlü kılan ayrıcalıkları var. neden kız çocukları ancak 90lı yıllardan sonra ileri gelen desteklerle kendilerini gösterdi? çünkü yakın tarihe kadar görüldü ki erkekler ilkel yaşamdan itibaren tüm çağlar boyunca doğal bir süreçte dominanttı, dominantlar ve olacaklar.sen her ne kadar ahlak, insan hakları, gelişmiş toplumun belirtisi kadındır... desen de bunların tamamı bir kadını veya bir insanı toplum hayatında onlara değer verildiğini düşünmesini ve sisteme uymasını sağlamak için formalitelerdir. dünya da ast olan hayatta kalmak ve güçlü olmaktır.
    ben ne kadın düşmanıyım ne de güç manyağı. yaşam yalnızca hayatta kalma savaşıdır. aşk,idealler, kariyer hepsi öğrenilen duygulardır ve ihtiyaçlardır bence.
    ···
   tümünü göster