1. 1.
    +3
    dublorümü çağırmadım kusura bakmayın. ben yaklaşık 2 haftadır herkes gibi evinde oturanlar olsun gezi parkında olanlar olsun herkes gibi çok üzgünüm maalesef türkiyemiz bunu hak etmiyor demekten başka bir şey söyleyemiyorum sanırım bize nazar değdi, biz dinlemeyi sanırım az önce hasan beyi dinlerken yeniden idrak ettim, dinleyen bir toplum olmamız gerekiyor aynı dili kullanmamız gerekiyor, tabi ki kuşaklar arasında dil farklıları olmakta, biz teknoloji çağında yaşıyoruz şu anda geçmişimizde ben bu kadar kamerayı hatırlamıyorum, twitterımız var ne güzel teknolojilerimiz var, imkanlarımız var bunu dolayısıyla bize bilgi aktarımı oldu bilgiler geliyor, ama bilgi kirliliği dezenformasyonlarımız da var. bizim iletişim ekgibliğimiz var iletişimimizdeki kopukluğu ancak birbirimize tahammülümüzle giderebileceğimizi düşünüyorum.

    ben bu konulardaki hassasiyetimi, düşüncelerimi, fikirlerimi hissettiklerimi sayın başbakanımımla paylaşmak, ona aktarmak istedim. aslında ben suskunluğumu koruyan yaklaşık 10 gün süresince susknluğumu korudum, olanları izlemek istedim, gözlemlemek istedim. fevri çıkışlar da yapabilirdim elbette ki ama neler olduğunu bilmek için bekledim. o günden bu güne çok güzel gelişmeler oldu sorularımın cevaplarını ancak bugün alabildim.

    o dönemde benim gezi parkına gittiğime dair bir haber yayınlandı bunu ben sizler gibi habersizce okudum gazeteden ben bunu yapmadım. dolayısıyla oradaki arkadaşların beni taraf etmeye çalışması hiç hoşuma gitmedi bu bir mahalle baskısı gibi geldi, medyanın yapmaya çalıştığı buydu. o baskıdan esiri olmak istemedim bu insanları zoraki taraf olmaya itmemeli bence ve şu anda düştüğümüz durum da maalesef bütün dünya gözünde üzücü, hepimiz için çok üzücü. çünkü türkiye bunu hak etmiyor. beni yurt dışından birçok dostum arkadaşım aradı bunlar yabancı olanlar da var içinde neler oluyor türkiye'de dedim, buradan sizin vesilenizle onlara cevap vermiş olayım. türkiye emin, türk milleti emin ve emin olmaya devam edecek bize güveninizi asla azaltmayın biz demokratik söylemlerimizi, özgürlük söylemlerimizi sadece söylemlerimizde değil keşke görselde de dünyaya verebilsek maalesef böyle görünmüyor arkadaşlar keşke öyle görünebilsek. evet elbette ki bizim demokratik hakkımız elbette ki güzel şeyler olsun istiyoruz. inşallah olur da. bu yakınlaşmalar uzlaşım, bulunan orta dil bizim akademisyenlere, sosyologlara, bilim adamlarına düşünce adamlarına ihtiyacımız var ki bize bugünü anlatabilsinler, bugün ne olduğunu. geceden gündüze pardon geceden gündüze değil de, bugünden yarına değil? de,çok acil olarak değil de,çabuk çabuk yapılması gerekiyor acil değil ama çabuk çabuk yapılması gerekiyor bizlere sunulması gerekiyor.

    çünkü onlar bizim bir tabirle biz bu gece karanlığındaki kedi gözleri gibi izlememiz gerekiyor ama o gözler de ancak bizim ışığımızla görünebilen bir şey. o gördüklerimiz de fosforlu olan o kedi gözleri bize yol gösterici bizim bu sosyologlarımız, toplumsal araştırma yapan insanlar, bize bu yolu gösterirlerse biz de ışık yani o da benim algıladığım benim düşüncem bizim doğru anlayışımız olsa gerek. yalnız sosyolog ve akademisyen büyüklerimizden yol göstericilerimizden tek isteyebileceğim tarafsız olmaları çünkü bizim çok ihtiyacımız var bu milletin çok ihtiyacı var inanıyorum ki biz de doğru anlamaya doğru dinlemeye başlayacağız ve hiç bir zaman bize gösterilen doğru yoldan aydınlanmış olan yoldan o bütün tarafsız sosyologlarımızın bize göstermiş olduğunu bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. inşallah biz sağlam bir yere varacağız o hedefimizi de onlar belirleyecekleri hep beraber belirleyeceğiz.

    benim söyleyeceklerim birbirimizi allah için sevelim. hiçbir şey bulamadıysak birbirimizi bütün için sevelim. tahammül denilen şey bu. yani ona yüklediğimiz şey çok farlı yolda gelirken ben okudum sabır kelimesi çok güzel ama tahammülde bir yük taşıma durumu var bunu rızayla taşıyorsunuz bu rıza da üstüne beğenmediğiniz sevmediğiniz bir şeyi de yine kendi çıkarınız için taşımak işte buna tahammül diyoruz hepimize allah tahammül versin tahamülümüzü artırsın bana göre bu ülkeye nazar değmiştir dua okuyalım inşallah bu üzerimizden gitsin çünkü hiç kimse istemez bu ülkenin kötü duruma düşmesini çünkü bu gemide hepimiz varız batarsak hepimiz batarız güzel şeyler olmakta inşallah bunlar da geçecek arkadaşlar diyorum hepinize iyi akşamlar.
    ···
   tümünü göster