1. 76.
    +1
    subay çocuğuyum; ben de yanlışın farkındayım. tamam ordu evinde veya kamplarda rahat rahat tatil konaklama filan yapıyoruz ama üzülüyorum lan. adam asker olmaya gelmiş orda çay taşıyo. hadi şimdi sivillere devredilmiş bazı görevler. hala asker ayak işi yapıyor askeri kurumlarda. ulan bedava personel yemin ediyorum.

    askerlik olmasın demiyorum ama olacaksa da adam gibi olsun. vatan borcu dediğin bu olmamalı. benim annem gayet terbiyeli edepli bi insan o yüzden askere davranışı insan gibi olur ama bakıyorum diğer subay karılarına ulan askeri köpeği gibi kullanıyor. hele bazı bin subay çocukları abileri yaşındaki askerlere veletmiş gibi davranmıyo mu üzülüyorum lan.. ne bileyim asker durup 1dk çay içerken gelip bağıran çağıran elindeki çayı çöpe atan komutanı mı ararsın askerine pgibolojik baskı uygulayanı mı ararsın. bi ton kılkuyruk var askeriyede.

    ben askere gitsem de büyük ihtimalle torpil denen dalyaraklık sayesinde ya güzel bi tatil yerinde şoför filan olurum ya da bi albayın postası. babam subay olmasına rağmen büyük abim bedelli askerlik yaptı. adam 6-7 bine yakın maaş alıyor; askere giderse en az 5-6 ay ortalıkta olmayacak. yeniden o işi bulması garanti olmayabilir. devlet bana iş garantisi vermiyor ben niye işimi düzenimi bırakıp patates soyayım tuvalet temizleyeyim diyor. ki haklı da. diğer abim de bodrumda sivil araç ve takım elbiseyle koruma olarak yaptı mis gibi.

    e şimdi ben soruyorum. madem askerlik bu kadar adil güzel bir şey. niye benim abim taa terörün dibinde olan acemliğini batıda rahat bir şekilde ustalığa çevirdi. şans mı bu? değil.

    özetle: bak kardeşim askerlik ne zaman herkes için adil ve doğru bir şekilde uygulanırsa o zaman razıyım. benim vatan borcum adam öldürmeye programlanmaktan ziyade vatanıma hizmet etmektir. kamu görevi versinler yapalım. ama yanlış düzeni dayatmayın artık.

    edit: eklemek istiyorum: doğuda yaşayan ve denizi bile görmemiş bir insan için batıda sahil kıyısında askerlik çok güzel geliyor buna çok şahit oldum. o yüzden askerlik olmamalı değil de isteğe bağlı olmalı diyorum...
    ···
   tümünü göster