1. 51.
    +2
    amın feryadları sosyal devlet politikalarının anasını gibti bu adamlar hala ilaçlar yüzde yetmiş indirimli diyor. Lan düdük ilkokulu üniversiteyi bitirince sana min. 300 lira kitlediklerinde anlarsın o zaman makarnayı pilavı. şimdi lise sıralarında hayat zıptıçıktı zıpıttıçıktı tabi.

    - ama ben hiç bi gib ödemiyorum, okulu da bitirdim. banane, banane.

    gerzek bu devlet geriye dönük bile borç kitliyor. sence bu sıkıntı olur mu. haberinin olmadıgı gelir tespitini yaptırdığın anda ailenin üzerinde çöp olsa bile sana kitlemeyi yapar.

    gelelim diğer yatırım ayaklarına. anlamadığınız sıkıntı şu: bundan öncekiler yapmadı, bunlar yiyior ama çalışıyor kafası. dünyanın en sakat, en mal beyni budur arkadaş. hava alanını ben de gereksinim olarak görüyorum. ama frankfurt un yerine geçiçek filan. buna ryan air bile güler. onun yapılmasının tek sebebi atatürk'ün thy ye bile yetmeyecek olması.

    köprü yeşilin ve rantı dıbına koyacaksa cehenneme gerebilirsiniz onu.

    kanal istanbul: yaptığın anda ne rüzgar akıntı bırakırsın, ne habitat. ondan sonra rakı sofrasına balık yerine konserve koyarsın. arkadaş dünyanın en büyük boğazlarından birinde freni patlamış ford gibi yalılara gemi giydirilirken, sen gemilerin sorunsuzca kanalet kadar bi kanaldan geçeceğini yedin yani. işin uluslarası siyaset kısmını ayrı tutuyorum. borsanın yüzde yetmişinin yabancının elinde olduğu bi ülkede dünyanın büyük güçlerine atar yapabilmek için yiğit bulutla jöle dolu bi jakuziye dalmak gerekir.

    rusya korkarmışmış. lan adamlar gazımızı kesse kışın godinin kılını mı yakacaksın o kalorifer peteklerinde.

    ayrıca güncel siyasi politika ve meselelere nasıl yaklaşırsanız yaklaşın. şunu unutmayın. sizin hayatınızı düzenleme yetkisi parlementoda da yoktur, yavşağın birinin elinde de.

    madem am züt meme burada agızdan düşmüyor ordan da yürüyelim. bütün doğum koruma yöntemlerinin dıbına koyma çabası neden? bir canlıyı çok sevdikleri için mi? tek dertleri ucuz iş gücü. aptal jenerasyonlar ve iktidar devamı.

    sen neden sokaktaydın diye sorabilirsin.

    1)yatağıma girmeye kalkan başbakan bile olsa anasının dıbına kadar yolu var. şimdiye kadar nerdeydin? evet, korkak ve apolitik bir adamdım ve düşüncelerimi duyurma ortamı bulunca ayaklandım. bu kötü bir şey mi?

    2)her türlü ifade özgürlüğünün iğfal edildiği bir ortamda daha ne kadar susabilirsin. madem senin için bir avuç gominik, kemalist, hercai, niye bu kadar gibliyorsunuz. zira gerçekten bu ülkede sanatı da üreten fikirde üreten insanlar artık yıldı. tüm akp değili olan insanlar artık ölmemek için ayaklandı. ve utanmadan şu söyleniyor. bu olaylar 70 lerde 80 lerde olsaydı siz daha sürdüremezdiniz. bu nasıl bir aymazlıktır? ne yani kaldırıp orduyu vurmakla tehdit etmekten daha aciz bir durum ne olabilir.

    3)sgk hakkında insan gibi düzenlemeler yaptıklarında gerçekten takdir etmiştim. ama sen sosyal devletim diyorsan halkını gibmeye kalkmayacaksın. senin örneğin abd değil, iskandinavya olmalı. tabi pennsilvayada pilavlı yemek daha tatlı.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster