1. 1.
    +3
    mezuniyet törenine sayılı günler kalmış, büt sonuçlarıyla beraber tek ders mağduruydum. dilekçemi verip mezuniyetin bi öncesi yapılacak tek ders sınavına çalışmaya ve hayatımın en stresli günlerini geçirmeye başladım.
    araştırmalarım tek ders sınavının formalite oldugunu ve kasmaya gerek olmadığını göstersede hocamız affetmezdi. sınav günü tek ders mağdurlarıyla saatlerce bekletilip
    tek bir sınıfta toparlandık.
    herkese test sorulan bir sınavda ( dersler farklı ) bana en sağlamından sorular döşenmiş, sınavdan önce içtiğim şarabında etkisiyle cinnet geçirmiştim. sınavdan çıkınca hoca yanıma gelip dalga geçmesi de yarama tuz serpti tabi. ertesi gün aileler gelmiş müthiş bir bayram havası. kep atmalar ve finalde artık eve dönüş.

    eve dönüşün ardından hayatta sizi güzel şeyler bekliyor sanırsınız. önce bi tatile gidiyim dersiniz. artık boşum triplerinde evde birkaç gün geçirirsiniz. sonra aileniz sizin yerinize hayaller kurmaya başlar. hayal kurmakla kalmaz yapmanız gerekenleri size diretirler. paranızı keserler, sizin yerinize firma araştırıp başvuru yapmaya zorlarlar. araya insan sokarak işe girmeye mecbur bırakmaya çalışırlar. aldığınız nefes yetmez olur.

    sonra iş bulursun. ilk ay iyidir. para kazanıyosundur. henüz aile evinde olduğun için akşam gittiğinde ayrı bir ilgi alaka vardır. yemekler sizin isteğinize göre yapılır. babanız hiç olmadığı kadar muhabbet canlısıdır. size yetişkin olarak bakar. yanında ilk defa sigara kullanırsınız belki.

    ilk maaş yatar, bir aydır sosyallikten yoksun çalışmış bunu hak etmişsinizdir. eğlenmek istersiniz. paranızda vardır, üniversitedeki gibi iki bira parası denkleştirip dandik pub a gittiğiniz arkadaşınızı ararsınız. beraber sıçtığınız adam yorgundur, sizi eker. bi başkasını ararsınız, çalışıyordur. sonra bir başkasını gece işe gidecektir. derken o maaş sizin zütünüze girer.

    aradan geçen birkaç ay hayatın ne kadar huur çocuğu olduğunu beyninize hançer gibi saplar. hayal kurmak mantıksızlaşır. hayalleriniz cebinizdeki paranın ve boş vaktinizin ötesine geçemez. öylece sıradanlığın kölesi olursunuz.

    not: kendi deneyimim ve bunalımlarımın ürünüdür.
    ···
   tümünü göster