1. 1.
    +15 -2
    aslinda izmire gelip soylemeyi dusundum. ama seni yanima cagirmak icin sacma bi bahane uydurmak zorundaydim yada bi organizasyon yapip digerlerine salak yaptirmam gerekirdi. simdi okucaklarini o bahanelerle kirletmek istemedim. daha sonra telefonla arayip soylemeyi dusundum. ama sonuna kadar dinlemeyip belki yanlis anlayip telefonu kapatirsin ve durum dahada sacma bir hal alir diye boyle bu sekilde soylemeye karar verdim. sonuna kadar dinyeceginden emin olsam telefonlada ararim izmirede gelirim. konusmaktan korkmuyorum artik.
    ben sana agib olmustum.
    bu benim sevgilim ol diye dedigim bisey degil. sadece benim hissettigim seyi soyleme ihtiyaci.
    belki farketmis olabilirsin sana karsi hislerimi ama bu konuyu benden benim hissettigim sekilde bilmeni isterim. ilk basta bir beklentiyle agib olmamistim sana. sadece safca agib olmstum. yuzune bakarak mutlu olmak. yakininda oldugumda huzurlu olmak ve benzerleri. ama daha sonrasinda gerek simdiye kadar yasadigim iliskiler olsun. gerek cevremdeki insanlarin tavsiyeleri olsun, onlari dinledim ve korkmaya basladim. bu safca duygularimi bir beklenti icine girerek korkuya donusturdum. senin hosuna gitcegini dusundugum seyler yapmaya basladim. hatta biyerde sana benzemeye calistim. halbuki sadece icimden geldigi gibi davransaydim sadece ben olsaydım daha mutlu olcagimdan eminim. ve belki olaylar daha farkli gelisirdi. cunku benim kontrolum bende olcakti ve sorumlu ben olcaktim.
    ama uyguladigim seyler bilindik seylerdi. icimden geldigi gibi degil olmasi gerektigi gibi belli rutin kaliplari icersinde hareket ettim. butip seyler beni ben olmaktan cikartti. korku basladi. bunu sende farketmissindir. hareketlerim degisti. cunku korkuyordum artik. seni kaybetmekten korkuyodum. yanimda olmamandan korkuyodum. bu sene içerisindeki dedigim tek ‘keske’ sana safca agibken soylememdir. simdi soylememin sebebi de bu bilgileri hakediyo olman (agib oldugum kisi olmandan oturu). artik korkcak biseyim yok. cunku artik bir beklentim yok.
    safca dememin sebebini acikliyim sana mesela sana agib oldugumu farkettiren olay, kucuk bi ihitmal ama belki hatirlarsin, bigun italyanca dersinde hoca 'evde kalmak (stay at home) fiilinin italyancasini soyledi. bende salak bi sekilde evde kalmak bu da peki evde kalmak (evlenememek) ne demek diye sana sordum. senden bekledigim cevap ‘off sansli pust’ , ‘salaksin’ tarzinda dalga gecmendi. ama sen 'hakkaten ne demek' dedin. kafamda yildirimlar cakti ve iste o zaman farkettim sana agib oldugumu. ve donup sana ‘ya bebegim sen beni anliyosun’ dedm (sacma gelebilir ama napiyim boyle).
    sonrasindan da bikac ornek veriyim, en basitinden ben seni ruyamda bile aldatamadim hani insanin en ozgur oldugu yerde cani ne isterse onu yaptigi yerde. yada gene ruyamda kavga ettigimizi gormustum. ama uyaninca bundan bile mutlu olmustum. cunku kavga ediyosak biseyler paylasiyoruz diye dusunmustum. yada herangi bir ortamda bana sence demen bile ne derece mutlu ediyordu cunku dusuncemi merak etmen hosuma gidiyordu. boyle bi askti benim hissettigim. suan yaptigim seyi cevremde herhangi birisine soylesem buyuk kufurler yerim hatta bana cok deger veren insanlardan dayak bile yerim. cunku teslimiyetci bir tavir gibi gorunuyor benim yaptigim sey. ama alakasi yok. sadece sana söylemek istedigim için, senin bunları bilmeye hakkın oldugunu düsündügüm için söylüyorum.
    ben suan yazdiklarimi onceden dusunmeye bile cesaret edemezdim. ama icimden geleni yapiyorum. artik yalan yok.
    yaz başında seni kafamdan cikartabilirdim. sana karsi olan hislerimi bastirip sacma sapan yaz aski bulabilirdim. yada hislerimi icime atip hicbisey olmamis gibi hayatima devam edebilirdim. daha onceden yaptim yaparimda. hatta dogru olarak gorunen cevremden tavsiye olarak aldigim sey bu. ama oyle yapsaydim oldugum yerde sayardim. daha onceden yaptigim hatalardan bir farki olmazdi. ve kendimde bir gelisme olmazdi.
    bana yaşattığın güzel duygulardan dolayı, bana askin nekadar guzel bisey oldugunu hatirlattigin icin ve bir insana ne derece seyler hissedilebilecegini bana gosterdigin icin tesekkur ederim. ben basta da soyledigim gibi bunu bi beklentiyle soylemiyorum. sadece hislerimi dogru anla diye soyluyorum. ve sunuda soyleyebilirimki ben ilk defa bukadar icten bir sekilde hislerimi acikliyorum. kendime bile zor soyledigim seyleri bir baskasina soyleyebilmemi sagladin.
    suanda birisiyle sevgili olabilirsin. yada baskasina agib olabilirsin. beni arkadas olarak gorebilirsin. beni sevmeyebilirsin. yada yuzume bile bakmak istemeyebilirsin. bunlarin hicbiri umrumda degil. ben sadece tesekkur ederim.

    edit: beyler gibtir edin böyle şeyleri. bunlarla bi yere varılmaz. bunu ilişkinin orta zamanlarında söyleyin başında söyleyince gibilen taraf oluyosunuz. sonra bütün duygular unutulup gidiyo. hiç bişey kalmıyo geriye.

    özet: gibtir edin bunları gibinizin keyfine bakın. aşık maşık olmayın.

    --spoiler--
    yalan bu işler beyler. kimseye böyle şeyler söylemeyin.
    --spoiler--
    ···
   tümünü göster