1. 1.
    +14 -6
    kemalistim, atatürkçüyüm. hangisini kabul görüyorsanız.

    abi lütfen her şeyi göz önünde bulundurun. atatürk'ün dindarlık yaptığı sözleri en fazla 1933'e dayanır. yanılıyorsam da en fazla 1-2 yıl değişebilir bu sene. nedeni ise bu adamın iktidar dönemlerinde erkenden "ben dinsizim" diyememesidir. topluma insanlığı öğretmek ve farklı görüşlere açık görüşlü bir biçimde yaklaşmalarını sağlamak gerekiyordu. eğer adam şeriat düzeninden yeni çıkmış cahil topluma karşı "ben dinsizim" deseydi her halükarda kafasını keserlerdi.

    sen atatürk dindar değil diye atatürk'ü sevmeyecek bir insansan zaten atatürkçü olma. laiklik sana her dine, inanışa saygı göstermeyi aşılamaya çalışır.

    atatürk'ün dindar olmadığına deliller arıyorsanız abi buyurun:

    http://atam.gov.tr/yasam-gorusu/ (afet inan, cevat abbas gürer vb. yazarların atatürk'ün anılarını veya notlarını yayınladığı kitaplardan alınan bilgiler ışığında oluşturulmuş bir sayfa.
    edit: "insan ve doğa" başlığını okuyun.)

    atatürk'ün, daha sonradan sansürlenmiş olan, medeni bilgiler kitabı'nı bilmeyen var mı hala, bilmiyorum. ama araştırırsanız atatürk'ün el yazısıyla yazdığı islamın nasıl ortaya çıktığı veya ne yapmak istediğini anlattığı metinleri göreceksiniz.

    paşaların kavgası diye kitap var, bilen bilir. atatürk'le karabekir arasındaki bir kavga anlatılır orada. atatürk'ün kuranı türkçeye neden dönüştürdüğünü anlatır ve atatürk orada kuran için "yave" kelimesi kullanır.

    http://www.dailymotion.co...itaplar_news#.Uc2Vtzu8CPU
    bu görüntüyü zaten hepiniz gördünüz. saçma saçma yorumlamalar yapmaya çalıştınız. kiminiz fake falan dedi. fake olmadığının ispatı şuradadır: http://www.tbmm.gov.tr/ta...ataturk_konusma/5d3yy.htm (ctrl+f yapıp "aziz" diye aratın. çıkan sözcük öbeğinin gerisini okuyun.)

    daha gerek var mı bilmiyorum. yine inkar edenler olacak, biliyorum. canınız sağ olsun. benden bu kadar.

    yaşasın laik ve demokratik türkiye cumhuriyeti.
    kahrolsun şerî düzen getirmeye çalışan yobazlar.
    ···
   tümünü göster