1. 1.
    +4 -16
    binler seviyeyi düşürmeden konuşacağım. öncelikle şunu belirteyim de sonradan panpalarımla kavga etmeyelim.ben atatürkü seviyorum sevmiyorum olayı yapmıyorum sadece yanlış bilinen bir kaç yanlışı düzeltmek için buraya yazıyorum. yazdıklarımı onaylayan onaylamayan kimse şuku ve çükü vermesin. küfür yemek istemiyorum ondan dolayı yanlışım varsa insan gibi düzeltin sayın panpalarım. başlıyorum..

    şimdi arkadaşlar m.kemalin samsuna nasıl çıktığı ders kitaplarında şöyle anlatılır : padişah izin vermiyordu, itilaf devletlerinin baskısı altındaydı, atatürk bandırma vapuruyla gizlice samsuna çıktı mücadeleyi başlattı, kazandı ve padişahlığı ve halifeliği kaldırdı falan filan... lakin olay böyle değil. atatürkü samsuna gönderen,o zamanda türkiyede bulunan en görkemli ve gelişmiş gemi olan bandırmayı atatürke tahsis edip onu samsuna gönderen oydu. yapılan işlerden bilgiler alıyordu. fakat m. kemal onu düşürmek için gizli işler çeviriyordu. padişah ne zaman anladı m.kemalin kendiyle oynadığını ? tabi ki tbmm açılıp da hıyanet-i vataniye kanunu çıkarılınca . zaten ondan sonra kendisine o kadar yardım eden padişahı indirip ailesini sürgün etmiştir..

    edit : sayın modlar eğer açtığım başlık bir sakınca teşkil ediyorsa uyarırsanız gereğini yaparım. burada benim yaptığım siyaset değil tarihtir. baştaki uyarıya bakarsanız anlayacağınıza eminim
    ···
   tümünü göster