1. 1.
    -2
    dünyaya gelmiş 3 büyük din var, musevilik, hristiyanlık,müslümanlık, şimdi;

    1.bu üç dinde kendi dinlerine inanmayanların cehenneme gideceğini söylüyor
    2.bu üç din kendi dinlerinin hak dini olduğunu iddia ediyor
    3.allah diğer 2 dinin bozulacağını bile bile neden tekrar tekrar din gönderiyor

    4.eğer antik yunanda doğmuş olsaydın, zeusa, poesidona tapacaktın, iskandinavya da doğsaydın odin veya thor
    5.bir arkadaş dinde zorlama yoktur demiş, ya kendisi kuran okumamış ya da islamı bilmiyor

    a)buhari'nin sahih hadislerinde "mürtedin cezası ölümdür" ibaresi geçer, said nusi(kürdi) mürtedin hakkı hayatı yoktur (ayrıca bknz:nisa suresi 89.ayet) yani islamda dinden çıkan kesinlikle öldürülür, "hz.muhafazid'de bu cezayı bizzat uygulamıştır" buhari (12.46)

    soru: sen bir müslüman olarak hristiyanlık dinini araştırma gereği hissetmiyor iken, bir hristiyanın senin dinini araştırıp müslüman olmasını beklemek bencillik ve salaklık değil midir ?

    a)ya gerçek din hristiyanlık ise ?
    b)sen kendi dininin doğru olduğunu veya değişmediğini nereden bilebilirsin zira arada 1400 yıl ve onlarca halife var, ayrıca türkiyedeki kuran basımı ile arabistan veya diğer müslüman ülkelerin basımı ve yorumu farklıdır.

    bu iş çok basit, din tamamen coğrafi bir kazadır, hangi toplumda doğarsan o toplumun geleneğini alırsın, kimse doğuştan hristiyan, yahudi veya müslüman olamaz, ne kendi dinini kendin seçebilirsin, ne ırkını, ne de ismini.

    belkide gerçek tanrı polinezyalıların tanrısı tiki'dir ? bilemezsin.

    dinler uydurmadır ve hepsi menfaat uğruna kullanılmıştır, insan yazımıdır. kitabınız size "oku" emrederken neden kuran açıp okumazsınız, okuyacaksanızda mealini anlayarak okuyun.
    ···
   tümünü göster