1. 1.
    +122 -34
    şimdi panpa mısır halkı aylardır mursi'ye "ya adam gibi icraat yap ya da gibtir git" diyordu. haftalardır da sokaktalar. bizim medya bilerek göstermedi.

    mısır halkının %50si seçimleri protesto edip gitmedi. gidenlerin %50si mursiyi seçti. matematiksel olarak %25 eder aslında. bi de şöyle bir şey var. onların seçimi iki aşamalı. finalde iki aday karşılaşıyor. mursi %51 aldı rakibi %49 aldı. yani öyle oy farkı filan yok pek.

    hah nerde kalmıştık. halk mursiye gibtir git dedi. mursinin seçilme oyu 13 milyon. mursinin gitmesi için dilekçe imzalayan sayısı 22 milyon. eylem için sokaklara dökülen insan sayısı 26 milyon. mübarek'i devirmek için sokağa çıkanların 2 katı amk!

    mursi önce askerden yardım istedi. asker de ancak çatışma olursa dışardan tehdit olursa devleti koruruz dediler. neyse işte protestolar sürdükçe mursi "ama ben %50 aldım :(, ama ben seçimle geldim :(" gibi mal zırlamalar yaptı. ki bu adamların akıl hocası akp olunca anlarsın neden bu kadar mal olduklarını.

    ordu mursi'ye 48 saat verdi. gitmesi için değil adam gibi bir şey yapması için. yani halkla uzlaşıp protestoları sona erdirmesi için. mursi gibinin dikine gidince de ordu gel len aşağı dedi.
    ···
   tümünü göster