1. 1.
    +6
    bir insan neden genelleme yapar anlamıyorum. sözlükte her gün bir çok taraflı başlık görüyoruz. kimse size taraf tutmayın demiyor sadece genelleme yapmayın. örneğin biri bütün ateistlere küfür ediyor, diğeri inananlara küfür ediyor sonra saygı bekliyorlar bizi anlasanız herşey daha iyi olur diyrorlar. olay sadece bununla sınırlı değilki az önce içki içenler huur evladıdır diye bir başlık gördüm içine bakmaya lüzum bile görmedim. aynı zamanda birde kemalistlik tartışmaları var adam çıkmış diyorki kemalistler dinsizdir, sen nerden biliyosun bütün kemalistleri tanıyormusunda konuşuyorsun. bütün müslümanlara yobaz gözüyle bakanlar var. ne alakası var sen bütün müslümanları tanıdınmı da konuşuyorsun. bunun örnekleri vermekle bitmez her gün karşı görüşe küfreden bir çok kişi görüyoruz. sen her hangi bir ideolojiye karşı olabilirsin ama bu o görüşü kabullenen herkese küfretme hakkını vermez sana. bir ateist bütün inananlara küfredip sonra saygı bekleyemez, aynı şekilde inananlarda ateistlere küfredip onlarında inanmasını bekleyemez ama bunu düşünemeyenler var. lütfen arkadaşlar genelleme yapmayalım sadece fikirlerimizi açıklayalım. emin olun dünya böyle daha iyi bir yer olur.

    edit: bir kaç örnekle başlığı genişleticem

    1.bu resimde akadaş bir anket yapmış

    http://imgim.com/2045incih371089.png

    peki @9 un yazdığı şeyin amacı nedir sen roma imparatorluğunu en büyük olarak görebilirsin ama neden başka görüşe sahip kişilere küfrediyorsun.

    2.bu size bahsettiğim başlık

    http://imgim.com/8091inciy6173497.png

    yorumlamaya bile gerek duymuyorum

    3.bu nasıl bir ayrımcılıktır kendi ülkenin şehrine kendi vatandaşına nasıl küfredersin

    http://imgim.com/5398incil528740.png

    2-3 tane şerefsiz yüzünden bütün bir şehri kötülemek nasıl bir zihniyettir çözemedim.

    4.burda bütün müslümanların arap olduğunu düşünen bir beyinsiz var

    http://imgim.com/7611incim5293413.png

    5.bu başlığı gördüğümde hayretler içinde kaldım gerçekten bir insanın nasıl böyle bir düşünceye sahip olduğuna inanamıyorum

    http://imgim.com/804incin6557708.png

    burda ismi arapça olan herkese küfür ediyor benim adımda arapça annemin babamında ki türkiyenin çok büyük bir kısmınında adı arapça kullandığımız dilin büyük bir kısmı arapça ulu önderimizin adı bile arapçayken bu beyinsiz bu başlığı açmaya utanmıyor.birde üstüne türklüğümüze laf ediyor.

    6. oha artık bu kadarda olmaz

    http://imgim.com/5431incij8232690.png

    ulan bu kadarda olmaz bunu yazan harbiden beyinsiz ulan sende yaşlı olucan açtığın başlığa bak hiç bir şey demiyorum...

    daha sonra devam edicem
    ···
   tümünü göster