1. 1.
    +1
    Orucun Zararları

    1) Ramazan ayında gıda fiyatları artar. Üreticiler ve satıcılar müslümanların şuursuzca gıda maddelerine saldıracağını bildiğinden zam yaparlar ve aynı zamanda talep attığından kaçınılmaz olarak fiyatlar yükselir.

    2) Oruç reflüyü tetikler. Reflü mide içindeki asidin veya gıdaların yemek borusuna geri kaçması ve buna bağlı olarak göğüs kemiği arkasında yanma ve ağıza acı, ekşi su gelmesi gibi yakınmalara neden olmasıdır.

    3) Midenin uzun süre boş kalması mide,safra kesesi ve pankreas gibi organlardan salgılanan hazım enzimleri mide ve bağırsak sistemine direk olarak zarar verir.

    4) Sahur esnasında hızlı yenen yemek ve arkadan hemen uyumak zararlıdır. sahurda bol su içmek, fazla yemek mideyi fazla şişirmek, yatağa yatıldığında reflü oluşmasını kolaylaştırır.

    5) Yemek yenildikten sonra hemen yatılması reflünün ortaya çıkmasına katkıda bulunacaktır. Çünkü yatar pozisyonda yiyeceklerin mideden yemek borusuna geri gelmesi kolaylaşmaktadır. Bazen reflüye bağlı gelişen yemek borusu içini döşeyen dokunun iltihabı çok ciddi boyutlara kadar gelip, şiddetli ağrıya, kanamaya ve yutma zorluğuna neden olabilmektedir.

    6) iftarda da müslümanlar yemeğe hücum ettiğinden boş olan midenin aşırı doldurulması ile bütün gün hafif çalışan mideye, birden ağır bir yük biner. Bu da mideye büyük zarar verir.

    7) Kalp rahatsızlıklarını ve krizlerini arttırır.

    8) Tansiyonu düşürür halsizlik baş dönmesi yapar.

    9) Kandaki kolesterolü yükseltir

    10) Çok uzun süren açlık (özellikle yaşlılarda) kalp ve damar rahatsızlıklarına yol açar.

    11) Kan şekeri iftardan sonra aşırı yükselir.Baş ağrı ve karın ağrısı yapar.

    daha detaylı ve bilimsel bilgiler bütünü için :
    http://evrimagaci.org/makale/378/
    ···
   tümünü göster