1. 1.
    +3 -2
    sagopa kajmer'in türk popçuları sert bir şekilde eleştirdiği parçası. sagopa kajmer pop'un kralı michael jackson'u çok severdi. kpop'u sevdiğini söylemişti. eleştirdiği şey bu parçada bellidir. türk popçuların saçma sözler ve erotizm ile bezenmiş şarkılar ile prim yapması, ünlü olması.

    şimdi:

    --spoiler--
    size pop diniyorum diyen sagopa kajmer'i eleştiren insanları medyaya benzetiyim. adam pop dinliyorum dedi ama nasıl? videoyu sadece 1 buçuk dakika geri alır izlerseniz (zirvedekiler) gerçeği anlarsınız ben önce "söz uçar yazı kalır düşüncesinde olduğum için" yazıcam ve sonra videonun linkini vericem.

    http://kisalt.com/5he
    --spoiler--

    2013'teki rock da pop da dinliyorum açıklaması :

    şahsi yorumum
    dj olduğu için her müziği elbette dinliyor bu onun işi, profesyonelliği

    fakat sagopa'yı nasıl karalasak düşüncesinden ayrılıp videonun biraz daha gerisini ve ilerisini izlerseniz olayın gerçek yüzünü anlarsınız.
    size hiç burda açıklama yapmıcağım. bu şarkıda nasıl pop şarkıcılarını eleştiriyorsa burda da eleştiriyor. dediklerini yazıyorum.

    sagopa kajmer zirvedekiler;

    --spoiler--

    soru: mesela rap müzik yapanların da biraz eğitim seviyesi olarak daha sanki (sagopa kajmer: geride mi diyeceksiniz?) geride olduğu bilinir, öyle bir yargı var.

    sagopa kajmer: müziğin seviyesi yok, neşet ertaş'a bak. müziğin seviyesi yok. müzik insana ulaşmakla doğru orantılıdır. yazdığın söz iyi ise kesinlikle ulaşırsın. mevlana hazretleri bize kaç yıl önceden ulaşmış yazdıkları iyi diye. (konuşuyor, konuşuyor... hızlı geçiyorum.)

    devam ediyor:

    bizde bir şeyleri kabul ettirmek için türkiye'de bir şeylerden bahsediyoruz ama çoğu insan senin bahsettiğin şey iyi değil diyor.öbürü diyor ki tam benlik şeylerden bahsediyorsun. ortada buluşmak icap ediyor, bir yere varabilmek için. ya da her iki tarafı da birbirine çekebilmek gerekiyor.

    yani bir bakış açın olması gerekiyor. bakış açın yoksa ilerleyemezsin. türkiye'de yapılan müziğe bakıyorum bakış açısı var mı sizce? genel olarak bakın bir bakış açısı var mı? ben göremiyorum, gören varsa gözlüğünü bana da versin bende takmak istiyorum. çünkü bende görmek istiyorum bir bakış açısı. rock müzikpopmüzik hepsine okeyim, ben hepsini dinliyorum yıllardır da dinliyorum, hala daha dadinliyorum. ama türkiyedeki mantığa bakılınca ben çok pr sistemi görüyorum. pr yani bir tane (spiker: az önce britney spears için dediğin gibi mi? paketlenip) önceden türkiyede yoktu bu paketleme zamanında, bence. yani ben zannetmiyorum barış manço'nun paketlendiğini ... barış manço kendini tanıttı. o müziğiyle geldi gitti..

    --spoiler--

    anlıcağımız, yıllardır türkçe pop ve rock dinlemesine rağmen hala bir gelişim göremediğini. ne kadar istese de bunun olmadığını söylemiştir.

    ve video linki
    http://www.youtube.com/wa...ture=youtu.be&t=11m7s
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster