1. 76.
    +8
    anlatıyorum lan dinleyin

    abim ortaokula gidiyordu, bende ilkokula ya başladım ya da başlayacaktım. abimle aramızda 8 yaş var. her neyse
    dedem zamanında almanya'da çalışmış, tabi oranın oyuncaklarıda böyle çin malları gii değil, taşaklı güzel güzel oyuncaklar. abime üzerine bir çocuk binebilecek büyüklükte dozer ve kamyon gödermişti.
    böyle iki kollu bi dozer beyler biriyle indirip kaldırıyosunuz biriyle de o kum topladığı yeri aşağı yukarı oynatıp dökebiliyorsunuz falan filan. abimin en sevdiği oyuncaktı bu beyler. beni gibin oyuncaklarıma dokunmayın misali. o oyuncaklar, türkiye de kimsede yok amk havalı taşaklı oyuncaklar. abim çok nadir indirirdi onları aşağıya, kıyamazdı. o dönemlerde de bigibletten feci düşmüştü. dişlerinden ameliyat felan olmuştu bayağı acı çekmişti amk, çaktırmıyodum da üzülüyordum çok.
    neyse bu yine ağzında dikişler felan, sıkılmış, bende sıkılmıştım, benim için o oyuncaklarını indirmişti. oynuyoduk beraber kum dolduruyoruz kamyona, ben küçüğüm diye güzel oyuncağı kapmışım her zamanki gibi *
    neyse sonra abimin veli toplantısı varmış. bende o zamanlar nasıl anne bağımlısıyım ama amk ayrılamıyorum. annem çıktı ben toplantıya gidiyorum 1 saat sonra felan gelicem siz oynayın dedi. ben sesimi çıkarmadım. gitmek istiyorum ayrılamıyorum, ama bir yandan da abim benim için en kıymetli oyuncaklarını indirmiş, sıkılmış ve amleiyatlı amk kıyamıyorum. tamam dedim annem gitti. sonra biz oynuyoruz ama aklım annemde haala. gitti mi nerede felan bakıp duruyorum yola. sonra ağlamaya başladım beyler. abim hemen beni kucağına aldı koşa koşa annemin yanına zütürdü amk, oyuncakları orda kaldı. beni bıraktı, koşarak geri döndü oyuncakları çalınmasın diye. ankara/çinçin e yakın oturuyoruz, temiz mahalle değil pek bizimkide amk. biz temiz insanlarız da çevre kötü. annemin yanındayım haala ağlıyorum bu sefer de abimi yalnız bıraktım diye. haala anlatırken hüzünklenirim amk. büyük bir olay değil ama en değerli eşyalarını güvensiz bir yerde bırakıp dikişli, ameliyatlı haliyle beni anneme kucağına alıp zütürdü amk. yıllar geçti haala unutamam.
    ···
   tümünü göster