1. 1.
    +3
    bu sözleri söyleyenler, liseyi önemsemeyen ve sadece üniversiteyi hedefleyen kişilerdir. meslek derslerinin, değerli çalışma saatlerini işgal ettikleri için, meslek lisesini sevmezler. ygs ve lys ile alakalı ders sayısı fazla olduğu için, düz liseleri tercih ederler. buraları olmayınca, anadolu teknik ve teknik liseslere girmeye çalışırlar. bu yüzden, meslek liselerini dipteki okullar olarak görürler.

    haklılar mı hayır. üniversiteyi kazanan pek çok öğrenci oldu. bende meslek lisesi kökenliyim. planlı çalışırsan, daha fazla çalışan düz liselerden aşağı kalmazsın. ayrıca herkes ilk sene üniversiteyi kazanmıyor. bazıları 2. ve 3. denemelerinde kazanabilir. ama buradaki önceliğin moralini bozmamak olacaktır. çünkü buradaki en önemli şey kendine güvenmektir. eğer başkaları daha çok çalışıyor diye, kendini güvensiz hissedersen, çoktan kaybetmiş olursun. buradaki en eski hilelerden biriside, karşındakinin moralini bozmaktır. o yüzden etrafındaki insanların olumsuz sözlerine, aldırıış etmeden, önündeki hedefe yoğunlaş.(birazdan burayada üşüşürler.)

    son bir şey daha, meslek liselerini kötüleyenler, nitelikli bir ara elemanın, mühendislerde dahil, 4 yıllık fakülte mezunundan daha fazla kazandığında, 180 derece dönüş yapacaklardır. meslek liselerine olan ilgi azaldıkça, bu söylediklerim gerçekleşecektir.
    ···
   tümünü göster