1. 1.
    +2
    incinin kimi temsil ettiğini söylemek güç. çünkü gemici bini gibi her ırktan kardeşimiz var. ama zütünü kolladığı, saygıdan domaldığı insanlardan birini göstersek yeter.

    http://www.kaybedenlerkul.../cinema/yadigar_ejder.jpg

    yadigar ejder lan. buradan gerisi kopya pasta.

    şark bülbülü filminde gazino patronunun "bana mazlum'u getirin" dediği mazlum, doktor civanım filminde sünnetsiz gaffur, gerzek şaban filminde kahveci hamza... sanırım yadigar ejder'i hepiniz gözlerinizin önüne getirebildiniz. bu dev adam 5 ekim 1947 tarihinde doğmuştur. asıl adı yadigar kuzu'dur. hayatı hakkında kaynak oldukça kısıtlı, bu yüzden çok detaylı bilgilere ulaşamıyoruz. ancak sinemada 70'li yıllarla birlikte parladığını söyleyebiliriz.

    kendisi sinemanın isimsiz ünlülerinden biridir. bazen cüneyt arkın'dan bazen kadir i̇nanır'dan bazen de kemal sunal'dan dayak yemiştir. figürandır, ancak türk sineması'nda çok az figüran onun kadar kalbimizde yer etmiştir. o diğer figüranların aksine dayak yemesi daha zor, dolayısıyla kahraman tarafından dövülmesi bize daha çok keyif veren bir adamdı. düşünün, şaban bile dövüyor bu koca adamı, ne garip değil mi?

    daha da garip ve üzücü olan, yadigar ejder'in sonudur. bu koca adam, normal hayatta ne şaban'ın, ne cüneyt arkın'ın ne kadir i̇nanır'ın bileğini bükebileceği bu adam, 14 ocak 1992 tarihinde, kirasını ödeyemediği için kaldığı evden daha doğrusu odacıktan çıkartılır. bir kaç parça eşyası ile taksim parkında bir bankın üzerine kıvrılır, gidecek kimsesi yoktur. ve ne yazık ki orada donarak hayata veda eder.

    bazı filmlerde bir adı olan, urfalı apti, mazlum, kahveci hamza gibi, bazı filmlerde ise bir adı bile olmayan, senaryoda dünyayı kurtaran adam filmindeki gibi yaratık, salim'in adamı, tetikçi, suikastçi, kabadayı olarak geçen ejder, böylece göçüp gider sinema tarihinden, binlerce film karesinde görünerek, adı bilinmeyerek.

    özet geçtim bin : ejder bize yadigar.
    ···
   tümünü göster